Menu English

Research support

Datamanagement voor, tijdens en na je onderzoeksproject

OKC en de mediatheek ondersteunen onderzoekers met het beheren van onderzoeksgegevens, auteursrecht en andere zaken die van belang zijn bij de verschillende onderzoeksfases.

Toon:

Voer je onderzoeksproject uit

Onderzoeksgegevens verzamelen, verwerken en veilig opslaan

In de uitvoeringsfase van je onderzoeksproject kun je verschillende tools gebruiken om o.a. onderzoeksgegevens te verzamelen en te analyseren. Om je hierbij te helpen stelt Hogeschool Rotterdam verschillende tools ter beschikking.

De onderzoeksgegevens die je verzamelt en analyseert tijdens je onderzoeksproject sla je op in HR Research Drive. Hieronder lees je hoe je opslagruimte in HR Research Drive kan aanvragen.

Onderzoeksgegevens

Onderzoeksgegevens zijn de gegevens die worden verzameld in het kader van wetenschappelijk en/of praktijkgericht onderzoek voor het beantwoorden van een onderzoeksvraag of het testen van een hypothese. Het opslaan, delen, archiveren en vindbaar maken van onderzoeksgegevens vraagt om professioneel beheer waarbij bevoegdheden en verantwoordelijkheden moeten worden vastgelegd. Als onderzoeker wil je transparant zijn over je dataverzameling, data-analyse en opslag. Om hergebruik en verificatie van onderzoeksresultaten mogelijk te maken dienen onderzoeksgegevens goed beheerd te worden. Datamanagement is daarmee een belangrijk onderdeel bij Open Science en de FAIR-principes

HR Research Drive

Bij de start van een nieuw onderzoeksproject heb je opslagruimte in HR Research Drive nodig. Dit kun je aanvragen door een e-mail te sturen naar okc-datamanagement@hr.nl. Een datasteward zal de opslagruimte aanmaken en eventueel een account voor je aanmaken indien je die nog niet hebt.

Daarnaast wordt er een afspraak ingepland met een datasteward over het gebruik van HR Research Drive. Tijdens dit gesprek krijgt de datasteward een goed beeld van het onderzoeksproject en wat jij nodig hebt aan datamanagement ondersteuning. 

Handleiding HR Research Drive

Relevante thema's

In de uitvoeringsfase
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen