Menu English

Amberscript

Amberscript is een tool om opnames van gesprekken of interviews automatisch om te zetten naar geschreven tekst, transcriberen.

Voor onderzoekers van kenniscentra en centre of expertise heeft Hogeschool Rotterdam een organisatieaccount. Hiermee kunnen onderzoekers een aanvraag indienen voor uren op basis van een gereduceerd tarief van € 6,65 per uur aan audio. De audio en de transcripten worden automatisch en versleuteld verwerkt. Hogeschool Rotterdam heeft een verwerkingsovereenkomst met Amberscript.

Toegang tot Amberscript

*Gebruik voor Amberscript altijd een recente versie van de browser Google Chrome

1. Ga naar het aanvraagformulier
2. Geef hier aan hoeveel uur je wilt reserveren
3. Om gebruik te maken van Amberscript log je in via SURFconext (SSO)
4. Ga dan naar https://app.amberscript.com/saml en type (een deel van) onze instelling bijvoorbeeld Rotterdam. Klik vervolgens op Rotterdam University of Applied Sciences
5. Je kunt inloggen via SURFconext met je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam
6. Eenmalig geef je toestemming voor het gebruik van je persoonsgegevens voor toegang
7. Je komt nu in je persoonlijke Amberscriptomgeving terecht, maar hebt nog geen uren voor automatische transcriptie
8. Een datasteward kan nu de uren die je hebt aangevraagd voor je klaarzetten
9. Bij vragen of problemen kun je contact opnemen met transcriptie@hr.nl

NB. Als je al eerder een account hebt gehad bij Amberscript met je email van de HR meldt dit dan bij transcriptie@hr.nl
Dit account moet eerst worden verwijderd voordat je kan inloggen met SURFconext en gebruik kan maken van het gereduceerde tarief.

Handleiding Amberscript

Amberscript in het kort

• kosten: € 6,65 per 60 minuten audio
  • geautomatiseerd
  • snel
  • nabewerking is nodig