Menu English

DataverseNL

Gegevensopslag na afloop van het onderzoeksproject

Bij duurzame opslag van datasets worden onderzoeksgegevens zo opgeslagen dat de gegevens ook op lange termijn toegankelijk en leesbaar blijven. Hierbij zijn goede metadata en documentatie noodzakelijk om de onderzoeksgegevens begrijpelijk te houden.

Bekijk het filmpje met basisinformatie over het publiceren van je onderzoeksdata

DataverseNL

Online opslaan, delen en publiceren van onderzoeksgegevens

Bij DataverseNL kun je onderzoeksgegevens archiveren en publiceren. Door onderzoeksgegevens te deponeren bij DataverseNL wordt voldaan aan de eisen van de subsidiegevers, de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit en de FAIR-principes. Het delen van onderzoeksgegevens is een belangrijk onderdeel van het streven naar meer openheid in onderzoek. Hierdoor kunnen anderen de bevindingen van een onderzoek reproduceren of bevestigen, of zelfs de onderzoeksgegevens hergebruiken als onderdeel van een nieuw onderzoek.

Lees hier waar je rekening mee moet houden bij het deponeren van je onderzoeksgegevens in DataverseNL. 

Bekijk hieronder het filmpje 'Data delen: goed voor de wetenschap, goed voor u'. Hierin worden de voordelen van het deponeren van je dataset besproken. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen