Menu English

Archiveren Onderzoeksproject

Na afloop van een onderzoeksproject wordt de projectmap in HR Research Drive met de onderzoeksgegevens gearchiveerd. De projectmap met alle onderzoeksgegevens wordt dan verplaatst naar een digitaal archief van Hogeschool Rotterdam.

Bekijk het filmpje met basisinformatie over het archiveren van je onderzoeksgegevens

Voorbereiden archieffase

Bij de overgang van de dynamische onderzoeksfase naar de archieffase is de projectleider verantwoordelijk voor het opschonen van de projectmap met onderzoeksgegevens. Hierbij zijn een aantal zaken van belang:

  • Bestanden moeten worden ontdubbeld
  • Alleen eindrapporten/versies hoeven bewaarden te worden, niet alle concepten en tussenversies. Dit geldt niet voor de versies die hebben geleid tot een bepaalde publicatie in een tijdschrift. Hiervoor hanteren wij andere regels.
  • Bestanden moeten zoveel mogelijk in duurzame bestandsformaten worden opgeslagen

Bewaartermijn

In het digitale archief van Hogeschool Rotterdam worden de gegevens voor minimaal 10 jaar bewaard voor eventueel hergebruik of verificatie. Hierbij worden ook alle accounts van de map gehaald. Toegang gaat daarna altijd op verzoek via een datasteward. Na afloop van de bewaartermijn worden de gegevens vernietigd. Hogeschool Rotterdam voldoet hiermee aan de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit.

SURFsharekit

Alle overige output van een project, zoals publicaties in een tijdschrift, een boek of kennisproducten, worden opgeslagen in SURFsharekit. Hiervoor kun je contact opnemen met de communicatieadviseur van je kenniscentrum of CoE.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen