Menu
  English

  Hulp op maat

  Voor studenten, docenten en onderzoekers

  De mediatheek helpt je om beter te leren zoeken, informatie te verwerken en te verwijzen. Medewerkers kunnen bij ons terecht voor advies over o.a. informatievaardigheid en kennisclips opnemen. Neem contact op voor hulp op maat!

  Toon:

  Kennisclips, weblectures en screencasts maken

  Thuis of in een opnamestudio

  In het hedendaagse onderwijs is het gebruik van video niet meer weg te denken. Bij Kennis & Informatie kun je terecht voor advies en ondersteuning bij het opnemen, opslaan en delen van video's. Het videomateriaal dat je ontwikkelt kun je toegankelijk maken via Mediasite, het videoplatform van Hogeschool Rotterdam. In Mediasite Showcase vind je video's die publiek toegankelijk zijn. Wanneer je inlogt zie je ook de video's die alleen beschikbaar zijn voor jouw instituut of dienst.

  Ga naar Mediasite

  Web lectures en kennisclips

  Bij Hogeschool Rotterdam zijn verschillende opnamestudio’s beschikbaar voor het opnemen van weblectures en kennisclips. Sommigen zijn ook beschikbaar voor studenten. Op HINT vind je meer informatie over opnamefaciliteiten.

  Screencasts

  Bij een screencast maak je een opname van je computerscherm met je stem als voice-over. Mediasite geeft toegang tot de volgende tools om een screencast te maken met je eigen computer: 

  • Mediasite Capture: een eenvoudig browser-based screencastprogramma.
  • Mediasite Mosaic: software die je via MyMediasite kunt installeren en die wat meer mogelijkheden biedt dan Capture.

  Lees ook de FAQ op HINT