Menu English

Hulp op maat

Voor studenten, docenten en onderzoekers

De mediatheek helpt je om beter te leren zoeken, informatie te verwerken en te verwijzen. Medewerkers kunnen bij ons terecht voor advies over o.a. informatievaardigheid en kennisclips opnemen. Neem contact op voor hulp op maat!

Toon:

Kennisclips, weblectures en screencasts maken

In het Digital Learning Lab

In het hedendaagse onderwijs is het gebruik van video niet meer weg te denken. Bij het Digital Learning Lab (DLL) kun je terecht voor advies en ondersteuning bij het opnemen, opslaan en delen van video's. Het videomateriaal dat je ontwikkelt kun je toegankelijk maken via Mediasite, het videoplatform van Hogeschool Rotterdam. In Mediasite Showcase vind je video's die publiek beschikbaar zijn. Wanneer je inlogt zie je ook de video's die gedeeld zijn met je instituut of dienst.

Web lectures en kennisclips

In de DLL beeldstudio (MP.H10.023) kunnen docenten kennisclips of weblectures opnemen. Gemaakte video's worden direct opgeslagen op Mediasite. Wil je aan de slag in de beeldstudio, dan kun je hiervoor zelf de ruimte reserveren of contact opnemen met de studiobeheerders. Ondersteuning moet apart worden gereserveerd. Bij Hogeschool Rotterdam zijn meerdere opnamestudio's beschikbaar.

Screencasts

Bij een screencast maak je een opname van je computerscherm met je stem als voice-over. In de DLL-Samenwerkingsruimte (MP.H10.020) zijn computerwerkplekken hiervoor beschikbaar. De ruimte kan tevens gereserveerd worden om te werken aan de ontwikkeling van nieuw onderwijsmateriaal. Vraag hierbij eventueel ondersteuning aan bij de keuze van tools en/of software. Er zijn Mac's en pc's aanwezig waarvan 2 met webcam en 2 met Wacom tekentablet.

Meer info en reserveren (HINT)

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen