Menu
  English

  Hulp op maat

  Voor studenten, docenten en onderzoekers

  De mediatheek helpt je om beter te leren zoeken, informatie te verwerken en te verwijzen. Medewerkers kunnen bij ons terecht voor advies over o.a. informatievaardigheid en kennisclips opnemen. Neem contact op voor hulp op maat!

  Toon:

  Embedded Librarians

  De mediatheek als partner van het onderwijs

  De embedded librarians van de mediatheek werken nauw samen met het onderwijs. Ze zijn (wanneer mogelijk) ter plekke aanwezig om docenten en studenten hulp te bieden. Door "ingebed" te zijn in een onderwijsinstituut weten ze wat er speelt en kunnen ze op laagdrempelige wijze ondersteuning bieden. 

  Ondersteuning

  Hoe kunnen embedded librarians je helpen?

  Informatievaardigheid in het curriculum 

  Samen met docenten ontwerpen embedded librarians lessen die studenten van alle leerjaren vaardiger maken in het vinden, beoordelen en verwerken van informatie. 

  Ontwikkelen digitaal leermateriaal

  Samen met de collectiespecialisten en de adviseurs van de mediatheek maken de embedded librarians digitale trainingen in informatievaardigheid en deskresearch, die studenten zelfstandig kunnen doorlopen. Ben je als docent ge├»nteresseerd in digitaal leermateriaal dat bijdraagt aan jouw (onderzoeks)lessen? We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

  Ondersteuning bij literatuuronderzoek

  Onderzoekers en (aspirant-)promovendi krijgen van de embedded librarians ondersteuning bij het verrichten van literatuuronderzoek. Ook afstudeerders kunnen door de embedded librarians weer op weg geholpen worden.