Menu
  English

  Edubadges

  Een flexibele en persoonlijke manier van certificeren

  Badges zijn digitale insignes waarmee je kunt aantonen dat je bepaalde vaardigheden of kennis hebt. Je kunt ze behalen voor bijvoorbeeld het afronden van een workshop. Badges zijn beveiligd en te verifiëren door toekomstige werkgevers. Een soort micro-diploma's dus!

  Toon:

  Met edubadges laat je zien wie je bent

  en waar je toe in staat bent

  Tijdens je opleiding kun je allerlei optionele activiteiten en trainingen doen. Deze staan later echter niet op je diploma vermeld. De oplossing? Edubadges! Een behaalde badge kun je delen op LinkedIn en een werkgever kan verfiëren of deze echt is. De mediatheek en het stadslab bieden nu deze "micro-credentials" aan en de verwachtig is dat je ze steeds vaker zult tegenkomen.

  Verdien je eerste badge

  met de training "Introductie Mediatheek"

  Verdien een "novice" edubadge door de online training "introductie mediatheek" te doorlopen en de eindtoets succesvol af te ronden!
  Je kunt klassikaal deelnemen aan een digitale toets waarmee je een edubadge kan verdienen. De organisatie van die toets kan alleen in overleg met de mediatheek. Vraag je docent onderzoeksvaardigheden hiervoor contact op te nemen met infova@hr.nl

  Start de training

  Bekijk het overzicht van alle mediatheektrainingen

  Hoe krijg je een edubadge?

  van je docent

  Je docent geeft toestemming voor het aanmaken van een edubadge met je studentnummer. Wanneer je de toets met een voldoende hebt afgerond, krijg je een e-mail om je edubadge te claimen. Zodra je de edubadge hebt geclaimd, kan je deze op social media delen, bijv. op LinkedIn.

  Wat moet je zelf nog doen?

  maak een eduID en backpack aan

  Om je edubadge te kunnen claimen moet je een eduID en backpack aanmaken. Een eduID is een digitale identiteit: een veilige digitale omgeving die losstaat van je onderwijsinstelling en levenslang bruikbaar is. De backpack is de digitale omgeving waar je edubadges in bewaard worden.

  Zie onderstaande infographic voor stap-voor-stap uitleg.

  Infographic instructies

  Verkorte instructies

  1. Maak een eduID aan

  Belangrijk: Gebruik je privé e-mailadres voor het aanmaken van een eduID. Je wilt immers ook na je Hogeschool Rotterdam-tijd toegang tot je badges behouden.
  Maak een eduID

  2. Koppel je eduID met Hogeschool Rotterdam

  Ga naar het scherm "Persoonlijke informatie" en klik op "koppel". Zie de infographic voor meer informatie.

  3. Activeer je backpack.

  Op edubadges.nl kies je "Open je backpack" en log je in met je eduID. De eerste keer moet je instemmen met de gebruiksvoorwaarden. Daarna ben je klaar voor het ontvangen van edubadges!
  Ga naar edubadges.nl