Menu Zoeken English

'Project De Groene Poort'

Deltares

Een monitoringsadvies voor Deltares, waarbij wordt gekeken naar de invloed van langsdammen in de Nieuwe Waterweg.

Vraagstelling

Het probleem in dit project bevond zich in de innovativiteit van het project. Er is nog nooit geprobeerd om in een dergelijk gebied dit soort maatregelen toe te passen. Om dit te onderzoeken was het nodig om een studie te verrichten naar het gebied en hoe dit functioneert. Verder moesten er verschillende metingen worden verricht in het gebied om te onderzoeken of de verwachtingen die waren opgesteld overeenkwamen met wat er in het systeem gebeurde.

Aanpak

Om dit alles te onderzoeken zijn er verschillende literatuurstudies uitgevoerd, naar bijvoorbeeld soortgelijke systemen en sensoren waarmee bepaalde parameters gemeten moesten worden. Hierna is er een aantal keren veldwerk uitgevoerd om gegevens over het gebied te vergaren. Hierbij is er ook gekeken naar mogelijke veranderingen die nu al zijn plaatsgevonden in het systeem. Uiteindelijk konden er vanuit deze gegevens conclusies worden getrokken en een aanbeveling worden gedaan om in een later stadium goed te kunnen monitoren.

Resultaat

Er is uiteindelijk een rapport opgeleverd aan Deltares, waarin alle studies te vinden zijn. Hierin staan ook de belangrijkste resultaten van de metingen en worden uiteindelijk aanbevelingen gegeven over verdere monitoring in het project. Door dit rapport is de opdrachtgever beter op de hoogte van het gebied waar het project wordt uitgevoerd. Ook is er duidelijk geworden hoe de metingen in het gebied het best kunnen worden uitgevoerd.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

M. van Driel, Rinaldo Valck

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen