Menu English

HRTech

Samenwerken aan het techniekonderwijs van de toekomst

Klimaatadaptatie, energietransitie, de circulaire economie en digitalisering zijn de grote maatschappelijke uitdagingen. Binnen alle sectoren waar we als hogeschool voor opleiden en zeker binnen het technologiedomein. Tegelijk is er een groot tekort aan de technici die we nodig hebben om deze opgaven op te lossen. Bij Hogeschool Rotterdam willen we daarom veel meer techniekstudenten opleiden voor onze stad en regio. Daarnaast werken we – samen met bedrijven, organisaties en overheden – in ons onderwijs en bij onze kenniscentra en CoE’s aan deze uitdagingen in praktijkgerichte onderzoeks- en innovatieprojecten.

HRTech

Hogeschool Rotterdam wil één van de grootste techniekopleiders van Nederland worden en leidend zijn in de vernieuwing van het techniekonderwijs en het daar onlosmakelijk aan verbonden praktijkgericht onderzoek. Daarmee dragen we graag bij aan het helpen oplossen van de maatschappelijke opgaven. Binnen HRTech werken we aan het realiseren van deze ambities. Dat lukt alleen als we – met onderwijs, onderzoek én praktijkpartners – multidisciplinair samenwerken, praktijkgericht en op z'n Rotterdams. HRTech is de netwerkorganisatie waarin de hogeschoolinstituten CMIEASIGO en RMI, kenniscentrum Creating 010 en CoE HRTech samenwerken – met elkaar en met de praktijk. 

Thema's

We geven deze samenwerking vorm binnen zes inhoudelijke thema's. Daarnaast werken we samen aan een overkoepelende aanpak voor Instroom & Studentsucces. 

HRTechTableTalk

Wil je meer weten over HRTech, bekijk dan onze TableTalk. Daarin gaan alumni van de hogeschool in gesprek met de themacoördinatoren van HRTech over het techniekonderwijs van toen én van de toekomst. Hoe hebben zij hun opleiding ervaren, hoe sloot dit aan op de praktijk, wat kan of moet er beter? En hoe gaan we ervoor zorgen dat ons techniekonderwijs toekomstbestendig wordt – én dat we genoeg studenten kunnen opleiden voor Rotterdam? Je ziet het in de HRTechTableTalk:

Lees ook dit artikel voor meer achtergrondinformatie over HRTech.

Techniekonderwijs

Wil je weten welke techniekopleidingen Hogeschool Rotterdam aanbiedt en welke voorlichtingsactiviteiten er zijn?

Onderzoek & innovatie

Bij Hogeschool Rotterdam wordt veel praktijkgericht onderzoek gedaan. Op het gebied van tech zijn er twee centra binnen de hogeschool. Kenniscentrum Creating 010 doet onderzoek naar maatschappelijke transformaties die samenhangen met digitalisering en ontwikkelingen in informatie- en communicatietechnologie. Bij Centre of Expertise (CoE) HRTech werken studenten, docenten en onderzoekers – vanuit verschillende vakgebieden – samen met ondernemers aan de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken als klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie en digitalisering.

Samenwerken?

Wil je samenwerken met Hogeschool Rotterdam op het gebied van techniek? Neem dan contact op via hrtech@hr.nl.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen