Menu English

Ziekenhuis van de Toekomst - hybride operatiekamer

Admiraal de Ruijter ziekenhuis / Bouwen met Zorg

Marktonderzoek naar gebruikte apparatuur bij Hybride Operatie kamers en het adviseren aan het Admiraal de Ruyter ziekenhuis en Bouwen met Zorg Advies.

Vraagstelling

De operatiekamers van de locatie Goes van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis worden gerenoveerd. De hybride OK is een innovatie die steeds meer toegepast wordt in Nederland. Voor een streekziekenhuis is het lastig om met deze trend mee te gaan. De eerste stap die genomen wordt is het aanschaffen van apparatuur die inzetbaar is in een hybride OK. De projectgroep heeft, in opdracht van het bedrijf Bouwen met Zorg Advies, uitgezocht welke leveranciers geschikte apparatuur voor hybride OK’s leveren. Dit is uitgezocht voor operatietafels, operatielampen en pendels.

Aanpak

De projectgroep heeft d.m.v. een marktonderzoek via websites van leveranciers een selectie van leveranciers gemaakt. Er is contact opgenomen met de geselecteerde leveranciers. A.d.h.v. verkregen documentatie, informatie van de website en opgevraagde prijzen is de apparatuur vergeleken.

Resultaat

Er zijn drie leveranciers gevonden en aan de hand van een inventarisatie met elkaar vergeleken. Niet alle leveranciers konden de apparatuur leveren, omdat de meeste leveranciers zijn gespecialiseerd in 1 of 2 apparaten. De projectgroep heeft geadviseerd om met de opgestelde inventarisatie een meer concreet PvE op te stellen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de OK lampen: de twee ‘beste’ lampen zijn zeer gelijk aan elkaar. Echter is de een goedkoper, maar heeft geen 3D functie. Wil het ziekenhuis dit wel of niet? Daarna kan een beslissing genomen worden!

Opleiding(en)

  • Gezondheidszorgtechnologie

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Dewy Koning Kars, Inge Weber, Mert Özekici

Begeleider(s)

Raoul Nielen

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen