Menu English

'De opdrachten zijn uitermate realistisch.'

Student Mark-Jan over de opleiding

Wat leuk dat je op de website van de opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie, ook wel MTG, kijkt! Ik wil je wat vertellen over de opleiding en wat ik ervan vind.

Ik ben Mark-Jan Kortleven en ik zit nu in het derde jaar van de opleiding. In het eerste half jaar heb ik stage gelopen in een ziekenhuis, waar ik me bezig heb gehouden met de medische techniek die het ziekenhuis draaiende houdt. Maar ja, een stage in het ziekenhuis loop je niet zomaar, je hebt eerst een goede basis nodig.

Over die basis leer je in het eerste en tweede jaar. Je houdt je dan bezig met allerhande opdrachten die je ook later in de praktijk uitvoert. De opdrachten beginnen klein, en worden met elke opdracht interessanter en groter. Denk hierbij aan een opdracht uit blok 1, jaar 1 waarbij er een risicoanalyse wordt gemaakt, terwijl je drie blokken later een risicoanalyse maakt als onderdeel van je opdracht. In een korte tijd krijg je veel vaardigheden op technisch en medisch gebied aangeleerd. Je leert niet alleen hoe een techniek werkt vanuit natuur- en wiskundig perspectief, maar ook wat de techniek in je lichaam uitwerkt, het medische aspect.

Wat ik zelf erg waardeer aan de opdrachten, is dat ze uitermate realistisch zijn. Door de variëteit aan docenten in het team is er enorm veel kennis aanwezig, op alle vlakken. Elke docent heeft zijn eigen specialiteit waardoor je op (bijna😉) elke vraag een antwoord krijgt. Het onderwijs is daarbij zo ingericht, dat een actieve houding vereist is om goed mee te draaien. Op die manier heb je zelf de hand in wat je leert en waar je je in wilt verdiepen.

Ondertussen ben ik na mijn stage in het ziekenhuis bezig met het ontwikkelen een practicum met echoapparatuur die de opleiding gaat gebruiken voor het onderwijs in jaar 1. Wie weet zie je het resultaat met eigen ogen!"

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen