Menu English

Corne van Dam, derdejaars student

‘’Wat leuk dat je kijkt op de website van de opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie. Ik ben Corné van Dam (19) en zit momenteel in het derde studiejaar van de opleiding. Graag vertel ik jullie iets meer over wat je kunt verwachten als je bij ons komt studeren!

Bij de opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie word je opgeleid tot zorgingenieur die de brug slaat tussen de gezondheidszorg en techniek. In de eerste twee studiejaren uit zich dit voornamelijk in het opdoen van theoretische kennis, zowel op medisch als technisch vlak. Hierbij moet je denken aan vakken zoals natuurkunde, wiskunde, informatica, anatomie en fysiologie. Iedere onderwijsperiode werk je daarnaast ook aan projecten. Tijdens het projectmatig werken krijg je de gelegenheid om de opgedane kennis direct toe te passen, zodat je ook het nut daarvan leert inzien in de praktijk. Het leukste aan onze opleiding vind ik dat je vanaf het begin wordt uitgedaagd met de meest relevante vraagstukken afkomstig uit de beroepspraktijk! Zo denk ik bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een hulpmiddel voor mensen met atrofie naar aanleiding van het bezoek aan Rijndam Revalidatie.

Het derde studiejaar staat in het teken van een stage. Een waardevol moment om meer inzichten te verkrijgen vanuit het werkveld! Ikzelf heb stage gelopen in het bedrijfsleven, waarbij ik onderzoek heb verricht naar de implementatie van leefstijlmonitoring binnen thuiszorgorganisaties. Tijdens de uitvoering van mijn stageopdracht heb ik veel gesproken met mede-experts, waarbij ik veel steun heb gehad aan eerdere kennisontwikkeling. De stage is naast het ontwikkelen van je competenties, een ultieme gelegenheid om je netwerk op te bouwen!

Momenteel heb ik mijn stageopdracht met succes afgerond en heb ik er een functie als data analyst aan overgehouden. Dit is voor mij een ideale situatie om naast mijn studie op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in het werkveld Ên om mijzelf te blijven ontwikkelen tot een bekwaam beroepsbeoefenaar. Het verdienen van een zakcentje is daarbij mooi meegenomen 😉 Het laatste jaar staat in het teken van een minor en het afstuderen. Een fase die ik persoonlijk nog moet doorlopen, maar waar ik nu al enorm naar uitkijk!

Het mooiste aan het beroep als zorgingenieur vind ik de diversiteit waarmee iedereen op zijn eigen manier een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Dit blijkt al tijdens de projecten waarin je ziet dat studenten met de meest fascinerende oplossingen komen, super tof! Zelfs tijdens de studie kun je veel betekenen voor praktijkvraagstukken vanuit het werkveld.

Ik hoop hiermee jullie meer duidelijkheid te hebben geschetst van de opleiding en wat je te wachten staat als je hier komt studeren. Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om bij ons te komen studeren? Meld je dan snel aan!’’

đŸĒ

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen