Menu English

Bram over zijn stage in het buitenland

Het voelde als vakantie, maar natuurlijk heb ik ook hard gewerkt

Bram, student Logistics Management

Sinds het WK voetbal 2010 leek Zuid-Afrika mij al een heel gaaf land. En toen een docent vertelde over zijn ervaring tijdens zijn afstuderen daar, wist ik het zeker. Daar wil ik ook naartoe. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn stage in Zuid-Afrika. Er is daar zoveel te doen. Van spontaan een avondje surfen tot een bezoek aan het grootste wildpark. Ik zou zo weer terug gaan. Het voelde als vakantie, maar natuurlijk heb ik ook hard gewerkt op mijn stage.

Via een bemiddelingsbureau kwam ik aan een stageplek bij Pargo. Mijn stage bij Pargo heb ik als gezellig ervaren. Niet zo gek ook, met 30 medewerkers in dienst. Daardoor ken je iedereen. Pargo is een start-up met als doel om iedereen in Zuid-Afrika toegang te geven tot de e-commerce markt. In Zuid-Afrika heeft iedereen toegang tot het internet. Maar bestel je iets via internet en wil je dat laten leveren? Dan is dat een hele uitdaging. Er zijn vaak geen goede wegen en veel mensen staan niet op een adres ingeschreven. Zoals in de townships. Door middel van pick-up points kunnen zij ook een pakket laten leveren en ophalen.

Een groot deel van mijn tijd deed ik onderzoek naar investeringsmogelijkheden in een logistieke infrastructuur. Daarnaast werk je ook mee aan echte projecten. Wat ik erg leuk vind is dat ik voor een mogelijk nieuwe klant databerekeningen heb gedaan voor pick-up points. Dat was een succes. De formule die ik daarvoor heb ontwikkeld gebruiken ze nog steeds. Dat is gewoon gaaf.

Tip voor een stage in het buitenland: “Maak van tevoren duidelijke afspraken met het bedrijf en zorg dat deze op papier staan. Dat heb ik ook gedaan. In Zuid-Afrika is men niet bekend met een onderzoeksstage. Ik ken een andere stagiair waar het niet zo lekker liep door andere verwachtingen van beide kanten. Als je dat van tevoren goed regelt, heb je de tijd van je leven.”

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen