Menu English

Kennisbruggen: perfecte matches MKB en studenten

Kennisalliantie, Syntens

Studenten Logistiek & Economie gingen met elkaar de strijd aan om enkele van de beste logistieke stageplaatsen in het MKB.

Vraagstelling

Vierdejaars studenten Logistiek & Economie gingen met elkaar de strijdt aan om ondernemers te overtuigen van hun waarde. Doel van de studenten was om een logistieke stageplaats te bemachtigen. Zes ondernemers presenteerden hun uitdagingen en konden vervolgens uit de studenten de beste kandidaat voor hun opdracht kiezen. De ondernemingen en opdrachten zijn spectaculair: Weba, de bakkerscoöperatie, verzocht de studenten om hen concreet advies te geven over benchmarks en Keuhne Nagel geeft de studenten als missie om bestaande distributiekosten met 5% te verlagen. Genoeg kansen voor de studenten.

Aanpak

De studenten zien de voordelen van deze plaatsen ook goed in. Een stage bij een MKB-onderneming geeft de kans om concreet aan het werk te gaan met innovatie, maar ook bestaat een grotere kans op een vaste aanstelling na de stage. De strijdt om de gewenste plek is best pittig. Studenten bieden tegen elkaar op: ”We zien in uw opdracht een groot deel van onze studie terug en hebben al veel praktijkervaring,” geeft een van hen aan. Een ander gaat een stapje verder: “Ik heb zeker geen zesjes-mentaliteit.” Het is interessant te zien dat de studenten écht zichzelf verkopen aan de opdrachtgever.

Resultaat

De ondernemers zijn zeer te spreken. De heer F. Bogaerts van onderneming Klava over zijn ervaring: ”Dit is een geheel nieuwe manier om studenten met bedrijven in contact te brengen. Door Kennisbruggen is er eenvoudig toegang tot hoge kwaliteit studenten. Er zit in dit proces zoveel dynamiek dat iedereen enthousiast aan de opdracht begint en de ontmoeting met de studenten is erg goed. Enthousiasme kun je op papier niet zien en een klik is belangrijk. Die klik met studenten kunnen we direct opzoeken door deel te nemen aan dit project. Ik denk dat we vandaag een erg goede kracht hebben gevonden.”

Opleiding(en)

  • Logistics Management

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Aqualab Zuid-Holland, Blue Lagoon, Dinalog, Keuhne Nagel, Klava, Weba

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen