Menu English

Tweejarige deeltijdopleiding

met je Pabo-diploma

Voor wie?

Heb je een pabo-diploma of heb je een andere lerarenopleiding afgerond én geef je les in het vak Nederlands in het voortgezet onderwijs of in het mbo, dan kom je in aanmerking voor de tweejarige deeltijdopleiding Nederlands als tweede bevoegdheid. 

Programma

De opleiding wordt gegeven op woensdag. Het programma bestaat uit de leerlijnen fictie, taalbeschouwing, taalvaardigheid en vakdidactiek. Het programma is inhoudelijk gelijk aan dat van de flexibele deeltijdopleiding, maar wordt in twee jaar aangeboden. Onder andere voor de beroepsvormende vakken kun je bij de start van de opleiding vrijstellingen aanvragen.  

Je baan in het onderwijs is tevens je stage voor de lerarenopleiding. We proberen de lesinhoud af te stemmen op de specifieke voorkennis die je al hebt vanuit een eerdere bevoegdheid. Houd rekening met een studielast van minimaal 20 uur per week.  

Lestijden

De lessen worden gegeven op woensdag van 08.30 tot 18.00 uur. 

Informatie

Ben je geïnteresseerd, kom dan naar één van de open dagen of open avonden waar docenten van de opleiding je meer kunnen vertellen over het traject of stuur een e-mail naar ivl-deeltijdtalen@hr.nl 

Inschrijven

Je schrijft je in via Studielink voor de tweedegraads deeltijdopleiding Nederlands. Je wordt na inschrijving ingedeeld bij het programma voor Nederlands als tweede bevoegdheid.  

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen