Open dag zij-instroomtraject lerarenopleidingen

Deeltijd Bachelor

Heb je minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding en wil je graag aan de slag als leerkracht? Dan is het zij-instroomtraject wellicht iets voor jou.

Online in gesprek met de opleiding

Meld je aan voor een persoonlijk gesprek

Heb je belangstelling voor het zij-instroomtraject van de lerarenopleidingen? Heb je heel goed gekeken naar de toelatingseisen en denk je hiervoor in aanmerking te komen? Meld je dan aan voor een persoonlijk gesprek via Teams met een van de coördinatoren.

Aanmelden

Stuur via onderstaande aanmeldknop een e-mail om je aan te melden voor een persoonlijk gesprek van maximaal 20 minuten. Afspraken kunnen worden gemaakt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur.

Stuur in jouw mail de volgende informatie mee:

• Datum en tijd van je voorkeur voor het gesprek
  • E-mailadres en telefoonnummer

Je ontvangt een bevestiging van de afspraak per e-mail, daarna is deze pas definitief.

Aanmelden

Heb je interesse voor het zij-instroomtraject van de pabo? Klik dan hier

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de opleiding

Docent Jacqueline den Draak geeft een gesproken toelichting over het zij-instroomtraject van de lerarenopleidingen. Na het bekijken van deze presentatie heb je een globaal beeld van de opleiding en de opbouw daarvan. Ook worden de toelatingseisen en de inschrijvingsprocedure toegelicht.

Het zij-instroomtraject

Een korte uitleg

Wat is een zij-instromer in het beroep?

Een zij-instromer in het beroep is iemand die op een school voor voortgezet onderwijs een aanstelling krijgt/heeft als docent in een bepaald vak waarvoor hij geen bevoegdheid heeft. Het zij-instroomtraject schrijft voor dat de zij-instromer minimaal 8 uur per week lesgeeft in het vak waarvoor hij de bevoegdheid wil halen. Het zij-instroomtraject is een ‘werkend leren traject’, hij moet het geleerde op de opleiding in de praktijk kunnen oefenen. Na het met goed resultaat afleggen van een geschiktheidsonderzoek, haalt een zij-instromer binnen twee jaar een 2e graads baccalaureus.

Informatie en toelating

Alle verdere informatie en andere voorwaarden, procedurele en financiële zaken van het zij-instroomtraject vind je op de opleidingspagina.

Ga naar de opleidingspagina