In Nederland dreigt een zorginfarct door de toenemende vergrijzing en de oplopende schaarste aan zorgpersoneel. Daarom is het belangrijk om technologie in de zorg in te zetten en het werk anders vorm te geven. Het is echter nog niet duidelijk in welke situaties technologie momenteel wordt ingezet en wat de gewenste situatie zou moeten zijn.
De opdracht is daarom om zowel de huidige als de gewenste situatie in kaart te brengen, waarbij de positieve punten en knelpunten visueel zichtbaar worden. Het is belangrijk om rekening te houden met de doelgroep en hun leefwereld. Voor voltijdstudenten geldt dat de technologie wordt aangedragen door een praktijkpartner van het kenniscentrum, bijvoorbeeld technologie die betrekking heeft op dagstructuur. Voor de deeltijd studenten geldt dat dit een technologie mag zijn die vanuit de eigen praktijk wordt aangedragen, maar dit moet wel eerst worden afgestemd met de opdrachtgevers
Een visuele weergave waarin vooral de verschillende perspectieven rondom een technologie zijn meegenomen. Vanuit meerdere oogpunten wordt gekeken naar wat de kans op implementatie en goed gebruik van zo'n technologie bevordert. Als we anders moeten gaan werken in de zorg, moeten deze disciplines allemaal hun krachten bundelen.
De kick-off vindt plaats op woensdag 2 april tussen 10 en 11 in lokaal RS.14.180.