Menu
English

Wat is mensenhandel

Mensenhandel is een vorm van moderne slavernij waarbij personen worden gerekruteerd, vervoerd, overgebracht, gehuisvest of opgevangen met als doel uitbuiting. Dit kan dwangarbeid, seksuele uitbuiting en andere vormen van uitbuiting en misbruik omvatten. Mensenhandel is een ernstig misdrijf en een schending van de mensenrechten. Mensenhandel vindt plaats in Nederland en internationaal, en kan personen van alle leeftijden, geslachten en nationaliteiten treffen.

Mensenhandel kan verschillende vormen aannemen, waaronder:

  • Seksuele uitbuiting: De exploitatie van personen voor seksuele doeleinden, waaronder prostitutie, pornografie en seksuele uitbuiting in stripclubs, massagesalons of bordelen.
  • Arbeidsuitbuiting: Uitbuiting van personen voor gedwongen arbeid, zoals huishoudelijk werk, landbouwarbeid en fabrieksarbeid.
  • Dwangarbeid of schuldslavernij: Een vorm van arbeidsuitbuiting waarbij een persoon gedwongen wordt te werken om een schuld af te betalen, en de schuld wordt vaak vergroot of nooit afbetaald, wat leidt tot een cyclus van uitbuiting.
  • Gedwongen huwelijk: Een vorm van mensenhandel waarbij personen, met name vrouwen en meisjes, tegen hun wil tot een huwelijk worden gedwongen.
  • Orgaanhandel: Het kopen en verkopen van organen voor transplantatie, vaak onder uitbuitende of gedwongen omstandigheden.

 

Podcast by Annemarie en Marije

2 studenten van de minor Mensenhandel hebben een podcast gemaakt 
(Klik op de poster om naar de afleveringen te gaan).

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen