Menu Zoeken English

Assessorentraining

Assessmentcentrum

 

Startkit

Beoordelen vormt een integraal onderdeel van het onderwijs. Een assessment is een gedragsgerichte beoordeling, een doordachte vastgelegde manier om de voortgang van competenties te beoordelen en subjectiviteit in beoordeling tot een aanvaardbaar minimum te beperken.

Het betrouwbaar beoordelen van een assessment vraagt van de assessor wel een specifieke deskundigheid. Zo moet hij/zij op een vakkundige manier oordelen over een bepaalde student en over het feit of deze student wel of niet voldoet aan de gevraagde competenties.
Verder moet een assessor ook verschillende competenties kunnen associëren met verschillende praktijkgevallen, handelswijzen en het bewijs van die handelswijzen.

Tijdens de training basisassessor ontwikkel je essentiële vaardigheden die nodig zijn om een volwaardig assessor te zijn in het hbo. De 8 assessorencompetenties vormen de basis van de training. Na deze training heb je inzicht in beoordelingsmodellen en kun je een assessment voorbereiden. Je kan samen met collega’s tot een eenduidig oordeel komen en je weet hoe je het competentieniveau van een student objectief beoordeelt. 

In deze kit vind je de documenten die gebruikt worden tijdens de training om de vaardigheden aan te leren.

Vragen of suggesties?

Laat het ons weten!

Bel

 

Of mail

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen