Menu
English

HR Talk Justien Marseille

Maker van de toekomst of resultaat van de geschiedenis?

Keren we terug naar het oude normaal, of grijpen we de kans de toekomst van ons werkveld, het onderwijs, opnieuw vorm te geven? Houden we vast aan rollen en gebruiken die ooit handig en zelfs vernieuwend waren, maar na corona in de weg zitten?

Is het schoolgebouw straks nog de beste plaats voor het overdragen van kennis, of leren we altijd en overal van een docent die direct en op afroep onder de knop zit? En waarom eigenlijk vier jaar in de klas als we een leven lang vragen hebben en antwoorden overal te vinden zijn?

In deze talk staan we stil bij methodieken die houvast bieden bij het ontwerpen van de onvoorspelbare toekomst en gaan we in op trends en veranderingen die in de onderstroom al zichtbaar zijn en aanzetten tot denken over het docentschap van de toekomst. Een toekomst die we zelf maken. Een toekomst die al is begonnen.

Justien Marseille is hoofddocent bij Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam. Justien houdt zich al ruim 25 jaar bezig met het in kaart brengen van mogelijke toekomsten en onderzoek naar prille trends en ontwikkelingen in markt en samenleving.

Deelnemen aan een workshop over het docentschap van de toekomst? Serieus spelen met mogelijke toekomsten in workshops of colleges? Laat het weten, mail: marjh@hr.nl

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen