Menu
Zoeken English

Waarom promoveren voor jou een goed idee is

Het economisch domein van de Hogeschool Rotterdam kent de minste docenten die kiezen voor promotie. Dat is jammer, want promoveren is in vele opzichten van toegevoegde waarde. Dit mini-event zet alle informatie over promoveren bij de HRBS op een rij onder leiding van Arie de Wild, zelf gepromoveerd en klaar om alle ins en outs hierover te delen.

Promoveren?

De hogeschool kent een beleid om docenten promotieonderzoek te laten doen, ingegeven vanuit de professionalisering van onderwijs en onderzoek. Het onderzoek is gekoppeld aan één van de kenniscentra en wordt begeleid door een lector en een hoogleraar van een universiteit. De economische opleidingen hebben een inhaalslag te maken; het aantal gepromoveerde docenten is beperkt en, anders dan bijvoorbeeld in de zorg, is promoveren geen vanzelfsprekende mogelijkheid.

Mogelijkheden

Er blijkt nog veel onduidelijkheid te bestaan over promoveren en de mogelijkheden die de hogeschool biedt. Welke toegvoegde waarde heeft het bijvoorbeeld voor jou als docent? Hoeveel tijd kost het? En hoeveel van die tijd is eigen tijd? Of welke onderwerpen kun je nou eigenlijk onderzoek doen? Om hier meer duidelijkheid in te geven hebben we dit promotie-uurtje georganiseerd. Zo kunnen we laagdrempelig antwoord geven op als jouw vragen rondom dit onderwerp. 

Aanmelden 22 februari 2022 

Part-time

Het kenniscentrum en de business school willen de samenwerking met de School of Economics en de Rotterdam School of  Management (beiden ‘buren’ op de campus) versterken. Ook de universiteit kijkt met meer belangstelling onze kant op. Eén van de terreinen is het bieden van ruimte aan docenten in het part-time PhD-programma van de RSM. Het streven is om met een groepje collega’s in september te starten. Voordeel is dat op deze manier promoveren niet louter individueel werk is en er veel plaats is voor training en feedback. De onderwerpen zijn nader te bepalen, in elk geval klinken de vier strategische thema’s van de business school en het kenniscentrum ook door in de onderzoeksprogramma’s van de Erasmus Universiteit. Meer informatie:   https://www.rsm.nl/research/phd-in-management/part-time-phd/overview/

Programma 22 februari 2022

Waarom promoveren voor jou een goed idee is

15:00 uur

  • Wat houdt promoveren eigenlijk in?
  • Voordelen van promoveren
  • Praktijkcasus Arie de Wild 
  • Procedures
  • Mogelijkheid tot vragen aan Arie de Wild en Elin Koppelaar

16:00 uur

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen