Menu English

Training 'In gesprek met patiënten over zelfmanagement'

21 maart 2019

Persoonsgerichte zorg, waarbij de patiënt centraal staat, is een belangrijke pijler van de huidige zorg. Het inpassen van de ziekte in het dagelijks leven met behoud van kwaliteit van leven, oftewel zelfmanagement, speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe de specialist de patiënt optimaal kan ondersteunen wordt besproken in deze training.

Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC, afdeling Nefrologie en Niertransplantatie, ontwikkelden samen een verpleegkundige interventie die bestaat uit een visuele gesprekstool (Zelfmanagament Web) gecombineerd met een oplossingsgerichte gesprekstechniek.

Tijdens deze interactieve training biedt de Erasmus MC Academie aan de hand van praktische oefeningen handvatten aan verpleegkundig specialisten en consulenten om het zelfmanagement van mensen met chronische aandoeningen tijdens consulten actief te ondersteunen.

De training is geschikt voor zorgprofessionals die hun ondersteuningsvaardigheden willen verbreden met behulp van het toepassen van het Zelfmanagement Web en de oplossingsgerichte gesprekstechniek. 

Dit is één van de drie trainingsdata. Andere data zijn 11 april 2019 en 13 mei 2019.

Praktische informatie

Datum:      21 maart 2019
Tijd:            13:00 - 16:00 uur