Menu English

Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

Hoe meld je je aan?

Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je vóór 1 mei aan voor de opleiding via Studielink (en met sommige vooropleidingen uiterlijk 31 juli, zie belangrijke info hieronder over de toelatingstoetsen). Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober.

Toelatingstoetsen: meld je tijdig aan!

Heb je geen vwo-, bachelor of masterdiploma of succesvol afgeronde propedeuse pabo, dan moet je aantonen dat je over voldoende kennis beschikt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Hiervoor moet je in de meeste gevallen vóór de start van de opleiding toetsen afleggen. Je moet je minimaal één maand voor de toetsdatum aanmelden voor de opleiding via Studielink. In dat geval ligt de uiterste aanmelddatum voor de opleiding ruim vóór 31 juli. Houd hier dus rekening mee! We raden je dringend aan je vóór 1 mei aan te melden, zodat je ruim voldoende tijd hebt om je aan te melden voor en deel te nemen aan de toelatingstoetsen.

Check alle informatie over de toelatingstoetsen en toetsdata

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

    • krijg je bericht over de inschrijfprocedure voor de extra toelatingstoetsen (als je hieraan moet deelnemen).
    • krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Vragen die in de studiekeuzecheck aan de orde komen, zijn onder andere: Heb je een relevante vooropleiding? Wat is je werkervaring? En wat zijn de redenen om met deze opleiding te starten? Ook wordt vastgesteld waaraan je gedurende de opleiding moet werken om je diploma te behalen en welke vrijstellingen je eventueel krijgt. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Wanneer je je vóór 1 mei hebt aangemeld, is dit advies niet bindend (maar je moet wel aan de kenniseisen voldoen). Meld je je ná 1 mei aan, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie. Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 

      Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

      • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.