Menu
    English

    Mission: Transition 21 mei, Duurzame haven

    Een duurzame delta is niet voor niets een van de vier transitieopgaven van de Hogeschool Rotterdam. Als geen andere regio speelt Rotterdam in Nederland een cruciale rol in de transitie naar een duurzame energiehuishouding. Daarnaast heeft Rotterdam als doel om de duurzaamste haven ter wereld te worden. Waterstof, elektrificatie, warmte, circulariteit en gebiedsontwikkeling zijn de onderwerpen in deze ambitieuze transitie. Op 21 mei worden de uitdagingen die hierbij komen kijken besproken, koplopers geïdentificeerd en leren we hoe toekomstige professionals actief kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van deze duurzame doelen.

    Joep van Lieshout, internationaal gerenommeerde beeldhouwer en visionair, speelt een pioniersrol in de transformatie van Merwe-Vierhavens. Hij onthult zijn visie op het Brutus complex, een innovatief nieuwbouwproject dat duurzaamheid en creativiteit verenigt. Joep bespreekt het financiële model en de duurzame programmering die Brutus tot een baken van innovatie maakt.

    Lucy Gilliam is mede-oprichter van One Planet Port en werkt onvermoeibaar aan de ecologische transitie van de haven van Rotterdam. Met haar brede expertise in publieke campagnes, onderzoek en juridische stappen, versnelt ze de duurzame ontwikkeling van de haven. Lucy deelt haar missie en inzichten om ecologische verandering te stimuleren.

    Locatie en tijd

    La Plaza (op locatie Academieplein van Hogeschool Rotterdam), van 16.00 tot 18.30 uur.

    Bio Atelier van Lieshout/Joep van Lieshout
    Atelier Van Lieshout (AVL) is de studio opgericht door de in Rotterdam gevestigde beeldhouwer en visionair Joep van Lieshout. Sinds de oprichting in 1995 werkt Van Lieshout alleen onder deze naam, om zo de mythe van het individuele artistieke genie te doorbreken. Atelier Van Lieshout kreeg internationale erkenning voor sculpturale installaties die zowel onafhankelijkheid bevestigen als in twijfel te trekken. Over de jaren is dit oeuvre getypeerd door het uitvinden van objecten, structuren, machines en thematische oeuvres die zich bewegen op de grens tussen kunst, architectuur en design, waarbij alles een experiment is in ‘wat zou kunnen zijn’. Wat deze werken gemeen hebben is een aantal terugkerende thema’s als systemen, macht, seks en leven en de dood. Dit jaar viert AVL 40 jaar kunstenaarschap.

     

    Lucy Gilliam
    volgt