Menu Zoeken English

Hulp op maat

Voor studenten & docenten

De mediatheek helpt je om beter te leren zoeken, informatie te verwerken en te verwijzen. Ook docenten en medewerkers kunnen bij de mediatheek terecht voor advies over informatievaardigheid. Kom gerust bij ons langs of neem contact op voor hulp op maat.

Toon:

LiteratUurtje

Hulp bij zoeken

Vastgelopen in je zoektocht naar informatie? Weet je niet welke zoektermen je moet gebruiken? Heb je moeite met het maken van je literatuurlijst? Kom naar het LiteratUurtje en stel je vraag!

Voor wie is het?

Tijdens het LiteratUurtje kunnen studenten en medewerkers bij de mediatheken terecht met vragen over het omgaan met (informatie)bronnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan literatuur die je raadpleegt voor je scriptie of onderzoek. Het kan echter ook gaan om branchegegevens voor in je ondernemingsplan of nieuwsartikelen. Natuurlijk kun je altijd bij de mediatheek terecht met vragen, maar tijdens het LiteratUurtje hebben we speciaal tijd vrij gemaakt en word je dus gegarandeerd meteen geholpen!

Waar kijken we samen naar?

We helpen je op weg bij het zoeken naar relevante en betrouwbare informatie. Ook kunnen we je advies geven over het gebruik van databanken en catalogi. Tenslotte kun je bij ons terecht voor het opzetten van een zoekstrategie of voor tips over verwijzen.

Wanneer kun je langskomen?

Elke week kun je op een vast tijdstip langskomen in de mediatheken. Vooraf inschrijven is dus niet nodig: je meldt je bij de balie en je wordt op volgorde van binnenkomst geholpen. Samen met een informatiespecialist ga je aan de slag om je vragen te beantwoorden. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan is het mogelijk om een vervolgafspraak te maken. Op onderstaande tijden kun je bij ons terecht (m.u.v. schoolvakanties). Liever een afspraak op een ander tijdstip? Neem contact op met de mediatheeklocatie van je opleiding.

Academieplein - MediatheekLiteratUurtje + Taalhulp
Maandag: 14.00 - 16.00
Donderdag: 09.00 - 11.00
Museumpark - Mediatheek
Donderdag: 10.00 -12.00
Kralingse Zoom - KZ.D0.175
Dinsdag: 13.30 - 15.30
Wijnhaven 99 - Stadslab
Mail Mediatheek.wi@hr.nl voor het maken van een afspraak 

 

 

 

 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.