Mediatheek Wijnhaven wordt Researchstation

Researchstation WdKA en CMI
19 december 2017

Vanaf 1 januari 2018 komt de huidige ruimte van de Mediatheek Wijnhaven (begane grond en kunstkelder) ter beschikking voor de inrichting van het research station van WdKA en CMI.

De afgelopen jaren hebben de informatiespecialisten en mediatheek-medewerkers van de dienst OeO een goed lopende mediatheek voor WdKA en CMI georganiseerd. Het huidige onderwijsmodel vraagt echter om een andere inrichting van de ruimte.

Wat betekent dit voor de collectie?

De gehele collectie boeken, tijdschriften, ebooks en de online databases blijven net als voorheen beschikbaar voor alle HR studenten. Deze zijn te vinden via de bestaande zoekmachines. Studenten en docenten kunnen gebruik maken van de dienstverlening van alle mediatheken van de Hogeschool Rotterdam.
Via de selfservice balie in het research station kunnen boeken en tijdschriften worden geleend en teruggebracht. Online-reserveringen worden iedere dag in de daarvoor bestemde kast gezet voor uitleen.
Iedere werkdag tussen 8.30 en 10.30 is er een mediatheekmedewerker aanwezig voor vragen die betrekking hebben op te lenen of geleend materiaal.

Wat betekent dit voor vragen over zoeken en vinden?

Maandag t/m donderdag tussen 9.00 - 21.00 en vrijdag tussen 9.00 – 16:30 is er een telefonische helpdesk bereikbaar via  010-794 4393 (balie mediatheek Museumpark). Ook zullen er vaste momenten komen waarop studenten en medewerkers hulp kunnen vragen middels een chatgesprek via www.hr.nl/mediatheek.
Voor CMI studenten en medewerkers is er een informatiespecialist beschikbaar voor vragen op de eigen locatie WH107.  De tijden waarop de digitale en fysieke ondersteuning bereikbaar is worden nog bekend gemaakt.

Wat betekent dit voor de studieplekken?

De huidige mediatheekinrichting op de begane grond zal plaats maken om de nieuwe inrichting van het research station te kunnen realiseren. Dat betekent dat de stille studieplekken, banken, overlegtafels en werkplekken met pc er niet meer zullen zijn als het onderwijs op 8 januari 2018 weer begint. Daarvoor in de plaats gaan docenten en studenten samen het braakliggend terrein van de begane grond gebruiken als een vruchtbare grond om, op een conceptuele en programmatische wijze, invulling te geven aan de inrichting van het research station. Studenten krijgen de beschikking over 2 lokalen in het souterrain die ingericht zijn als studieruimte waar individueel en in stilte gestudeerd kan worden.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.