Ga direct naar de content

Hulpmiddelen en handleidingen

Hulp bij zoeken, verwerken, beoordelen en verwijzen

Toon:
Introductie: hoe, wat & waarom?

Handleidingen voor citatiestijlen

Bij het opstellen van de bronnenlijst kun je gebruikmaken van onderstaande citatiestijlen. APA wordt het meest gebruikt, maar sommige opleidingen gebruiken andere regels voor layout en informatie over de bron. Zorg dus dat je de juiste stijl gebruikt voor je scriptie of rapport.

APA

Harvard

MLA

Beheer je bronnen met EndNote X8

Wanneer je verwijzingen wil maken in je document, kun je het programma EndNote gebruiken. EndNote is bibliografische software die je kunt gebruiken voor het opbouwen, beheren en gebruiken van een bronnenlijst. Door de integratie van EndNote met Word is het mogelijk om tijdens het schrijven literatuurverwijzingen en -lijsten in je tekst op te nemen. Voor de opmaak hiervan heb je de keuze uit meer dan 500 stijlen, waaronder APA en MLA.

Gebruik op de hogeschool campus

EndNote is toegankelijk op de pc's van Hogeschool Rotterdam via het Startmenu > Netwerkapplicaties > Mediatheek > EndNote X8.

EndNote thuis installeren

Voor thuisgebruik is de EndNote software voor studenten en medewerkers te downloaden via onderstaande links. Belangrijk: lees de installatie- en configuratiehandleiding eerst. Wanneer het installatieprogramma vraagt om een "product key", dan heb je niet de aanbevolen instructies uitgevoerd.

Download EndNote voor Windows  Download EndNote voor macOS

Introductie en handleiding

Bekijk bovenstaande video voor een korte introductie, of lees de algemene EndNote handleiding

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.