Menu Zoeken English

SpringerLink E-books

Gezondheidszorg

De SpringerLink E-book collectie bevat Nederlandstalige e-books op het gebied van geneeskunde, psychologie, onderwijs, sociaal werk en gezondheidszorg.

Behalve de Nederlandstalige e-books, vind je er ook zo'n 300 Open Access titels. Alle e-books zijn DRM-vrij en meestal beschikbaar in zowel PDF als ePub formaat. De collectie wordt regelmatig geüpdatet.

Mogelijkheden

Online lezen

Via de "View Chapter" link kun je afzonderlijke hoofdstukken direct online lezen.

Downloaden & printen

Je kunt alle aangeboden SpringerLink e-books downloaden en printen. Download de PDF-versie voor de beste kwaliteit.

Offline lezen

Download een e-book en je kunt het offline lezen op je smartphone, tablet, of e-reader. Het ePub formaat is hiervoor het meest geschikt, omdat de tekstopmaak dan automatisch wordt aangepast aan je scherm.

Smartphone en tablet

Ga met je mobiele browser naar de SpringerLink site en download de e-books rechtstreeks vanaf daar. Kun je geen ePub bestanden openen, installeer dan een e-book reader app naar keuze. 

E-reader

Zie de handleiding van de fabrikant voor instructies. Meestal is het voldoende om de e-reader met je computer te verbinden en de gedownloade ePub bestanden er naartoe te kopiëren.

Linken naar E-books

SpringerLink E-books opnemen in een reader of literatuurlijst

Een link opnemen naar een E-book zorgt ervoor dat studenten het gemakkelijk kunnen vinden. SpringerLink heeft geen speciale functionaliteit voor het maken van correcte hyperlinks. Je kunt deze echter zelf maken door deze stappen te volgen:

  1. Zet de volgende tekstregel in het document waar de link moet komen: http://ezproxy.hro.nl/login?url=
  2. Zoek in SpringerLink het E-book op, klik op de titel en kopieer de URL uit de adresbalk van je browser.
  3. Plak de URL direct achter de tekstregel van stap 1.
  4. De URL ziet er nu bijvoorbeeld uit als http://ezproxy.hro.nl/login?url=http://link.springer.com/book/10.1007/978-90-368-0905-4. Gebruik dergelijke links om naar e-books te verwijzen. Het ezproxy voorvoegsel is noodzakelijk om ook gebruikers buiten de campus toegang te geven.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.