Menu Zoeken English

Google Scholar

Wetenschappelijke artikelen zoeken

Via Google Scholar kun je zoeken naar wetenschappelijke artikelen. In Scholar vind je zowel links naar gratis 'Open Access' content als betaalde artikelen.

Gebruik op de Hogeschool Rotterdam campus

Rechts naast het zoekresultaat toont Google Scholar een link naar de volledige tekst (indien beschikbaar). Is het artikel aanwezig in één van de databanken van de mediatheek, dan zie je er Find@Hogeschool Rotterdam naast staan.

Configureren voor thuisgebruik

Wanneer je niet op de hogeschool bent, moet je zelf instellen dat je links naar Hogeschool Rotterdam databases wilt zien in de zoekresultaten. Dit kan op de volgende manieren:

 1. Via de proxy-link
  Ga je via de speciale link op deze pagina (het gele "Database doorzoeken" blok) naar Scholar, dan staat deze automatisch goed geconfigureerd.
 2. Installeer de Library Access browser extensie
  Deze toevoeging aan je webbrowser zorgt ervoor dat je makkelijker de volledige tekst te pakken krijgt. Ook staat Google Scholar altijd goed ingesteld.
 3. Handmatig instellen
  Ga in Scholar naar het hamburgermenu linksboven en klik op "instellingen". Bij "Bibliotheeklinks" kun je vervolgens Hogeschool Rotterdam opzoeken en er een vinkje voor zetten. Klik op "Opslaan". Ook kun je hier andere bibliotheken instellen, wanneer je daar een student- of docentaccount hebt.

Tips

 • Via Google Scholar en WorldCat is veel informatie te vinden. Voor beiden geldt echter dat niet alles er in staat. Statistieken, bedrijfsgegevens en beeldmateriaal kun je vaak alleen via speciale sites vinden. Ook levert direct zoeken in een database vaak meer relevante resultaten op. Beperk je dus niet tot Scholar als je enige bron.
 • Onder ieder zoekresultaat staan speciale links: Geciteerd door, Verwante artikelen, Alle x versies, etc. Maak hier gebruik van om meer relevante artikelen te vinden, of om een versie te vinden waar wel de volledige tekst van beschikbaar is.
 • Google Scholar biedt de mogelijkheid om de literatuurverwijzing bij een artikel te exporteren naar een referentiemanager. Er kunnen echter fouten staan in deze verwijzingen. Voor betrouwbare literatuurverwijzingen kun je beter de exporteermogelijkheden van de bron zelf gebruiken.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.