Ga direct naar de content

Hulp op maat

Voor studenten & docenten

De mediatheek helpt studenten om beter te leren zoeken, informatie te verwerken en te verwijzen. Docenten en medewerkers kunnen uiteraard ook bij de mediatheek terecht voor advies over informatievaardigheid. Ga eens langs bij de mediatheek van jouw opleiding of neem contact op voor hulp op maat.

Toon:

LiteratUurtje

Hulp bij zoeken
  • Ben je vastgelopen in je zoektocht naar informatie?
  • Vind je het lastig om in databanken te zoeken?
  • Weet je niet welke zoektermen je moet gebruiken?
  • Heb je moeite met het maken van je literatuurlijst?
  • Twijfel je over de betrouwbaarheid van een bron?

Kom naar het LiteratUurtje en stel je vraag!

Voor wie is het?

Tijdens het LiteratUurtje kunnen alle studenten en medewerkers bij de mediatheken terecht met vragen over het zoeken naar en verwerken van bronnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan literatuur die je raadpleegt voor je scriptie of onderzoek, maar ook branchegegevens voor in je ondernemingsplan of nieuwsartikelen die je gebruikt om een trend te onderzoeken. Natuurlijk kun je op elk moment dat de mediatheken open zijn terecht met vragen, maar tijdens het LiteratUurtje hebben we speciaal tijd vrij gemaakt en wordt je dus gegarandeerd meteen geholpen.

Waar kijken we samen naar?

We helpen je op weg bij het zoeken naar relevante en betrouwbare informatie voor je opdracht of onderzoek. We geven je advies over de selectie en het gebruik van databanken en catalogi. Ook voor hulp bij het opzetten van een zoekstrategie of voor tips over verwijzen kun je bij ons terecht.

Wanneer kun je langskomen?

Elke week kun je op een vast tijdstip langskomen in de mediatheken. Vooraf inschrijven is dus niet nodig. Je meldt je bij de balie en je wordt op volgorde van binnenkomst geholpen. Samen met een informatiespecialist ga je aan de slag om je vragen te beantwoorden. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan is het mogelijk om een vervolgafspraak te maken. Op onderstaande tijden kun je bij ons terecht (m.u.v. schoolvakanties).

Academieplein
Maandag: 14.00 - 16.00
Donderdag: 09.00 - 11.00
Museumpark
Maandag: 10.00 - 12.00
Kralingse Zoom
Dinsdag: 13.30 - 15.30
Wijnhaven
Dinsdag: 10.00 - 12.00

 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.