Downloads & ondersteuning

voor thuistoegang, verwijzen en zoeken

Download software voor bronverwijzen of toegang tot de databanken. Tevens vind je hier hand-outs en tests.

Toon:

Handleidingen verwijsstijlen

Gebruik onderstaande handleidingen als (verkort) naslagwerk voor hoe je moet verwijzen in de tekst en in een literatuurlijst. Welke stijl je moet gebruiken, hangt af van wat je opleiding voorschrijft. Raadpleeg bij twijfel je docent of stagebegeleider.

APA is de meestgebruikte verwijsstijl bij Hogeschool Rotterdam.

Download de APA verwijswijzer

De voorgeschreven verwijsstijl voor de opleiding Fiscaal Recht en Economie

Download de leidraad

De voorgeschreven verwijsstijl voor de opleiding Elektrotechniek. Raadpleeg het IEEE Author Center voor meer informatie over publiceren.

Download de IEEE editorial style manual

EndNote

Wanneer je een onderzoeksopdracht of scriptie maakt, verzamel je veel informatie. Om het overzichtelijk te houden én automatische verwijzingen te maken in Word, raden we het gebruik van EndNote aan. EndNote is bibliografische software voor het opbouwen, beheren en gebruiken van een bronnenlijst. Het ondersteunt meer dan 500 stijlen, waaronder APA en MLA. Studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam kunnen EndNote hier gratis downloaden.

Gebruik op de hogeschoolcampus

EndNote is toegankelijk op de pc's van Hogeschool Rotterdam via het Startmenu > Netwerkapplicaties > Mediatheek > EndNote X8.

EndNote thuis installeren

Voor thuisgebruik is de EndNote software voor studenten en medewerkers te downloaden via onderstaande links. Belangrijk: lees de installatie- en configuratiehandleiding eerst. Wanneer het installatieprogramma vraagt om een "product key", dan heb je niet de aanbevolen instructies uitgevoerd.

Download EndNote voor Windows

Download EndNote voor macOS

Handleiding EndNote

Introductie

Handleiding

Lees de algemene EndNote handleiding

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.