Menu Zoeken English

Tools voor bronbeheer

Handige programma's om je informatiebronnen te beheren
Toon:

Wanneer je een onderzoeksopdracht of scriptie maakt, verzamel je veel informatie. Om het overzichtelijk te houden én automatische verwijzingen te maken in Word, kun je EndNote gebruiken. EndNote is bibliografische software voor het opbouwen, beheren en gebruiken van een bronnenlijst. Het ondersteunt meer dan 500 stijlen, waaronder APA en MLA. Studenten en medewerkers van Hogeschool Rotterdam kunnen EndNote gratis installeren.

Aanbevolen instellingen

voor optimaal gebruik van EndNote

EndNote Web Sync

Synchroniseer je bibliotheek met EndNote Web.

Standaard bewaar je je verwijzingen en pdf's alleen lokaal. Met een gratis EndNote account synchroniseer je alles met de cloud. Zo kun je op meerdere locaties werken en ben je beter beschermt tegen dataverlies.

Een EndNote account aanmaken is eenvoudig: klik op Enable Sync en je kunt een account aanmaken (of inloggen wanneer je dit al hebt). Het betreft een persoonlijk account dat niet is gekoppeld aan je Hogeschool Rotterdam inloggegevens.

Full-text zoeken

Automatisch pdf's downloaden bij verwijzingen

EndNote biedt de mogelijkheid om voor één of meerder verwijzingen de bijbehorende volledige tekst in pdf formaat te downloaden. Let op: dit werkt niet altijd. Standaard werkt het alleen voor open access bronverwijzingen. Met onderstaande instellingen kan EndNote (als het lukt) ook pdf's uit mediatheekdatabanken halen en opslaan in je bibliotheek.

  • Invullen bij OpenURL Pathhttps://hogeschoolrotterdam.on.worldcat.org/atoztitles/link
  • Invullen bij URLhttps://login.hr.nl

  • Vervang de tekst bij ISI Base URL door: https://hogeschoolrotterdam.on.worldcat.org/atoztitles/link

Je kunt nu één of meerdere verwijzingen selecteren en de "Find Full Text" knop gebruiken:  Je kunt ook "References" ➡ "URL" ➡ "Open URL link" gebruiken om handmatig naar de volledige tekst te zoeken in START. 

APA stijl installeren

Na installatie van EndNote moet je waarschijnlijk nog de "APA 6th Nederlandse editie"-stijl downloaden. Dit is de stijl die bij de meeste opleidingen voorgeschreven is. De download-link en instructies vind je hier op de EndNote website.

Handleidingen

We hebben een handleiding opgesteld waarin meer word uitgelegd over EndNote en hoe je het gebruikt in combinatie met verschillende databanken en onze discovery tool.

Download de installatie- en configuratiehandleiding (pdf) 

MacOS handleidingen

Installatie

Op de hogeschool campus

EndNote is beschikbaar op de pc's van Hogeschool Rotterdam via het Startmenu ➡ Liquit ➡ EndNote X9

Thuisgebruik

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen