Menu English

Profiel Hogeschool Rotterdam

Op z'n Rotterdams

Regelmatig krijgen wij tijdens voorlichtingsactiviteiten de vraag van aspirant-studenten, decanen of studieloopbaanbegeleiders waarop Hogeschool Rotterdam zich onderscheidt.

Uiteraard is er maar één manier om dit te ontdekken: door het te zelf ervaren. Daarvoor bieden we als hogeschool diverse mogelijkheden, zoals proefstuderen en de open dagen.

Echt Hogeschool Rotterdam

Maar er zijn zeker een aantal concrete punten te noemen die wij als echt Hogeschool Rotterdam beschouwen:

  • Ons onderwijsmodel met drie leerlijnen: kennisgestuurd, praktijkgestuurd en studentgestuurd onderwijs; een blauwdruk voor alle opleidingen van de hogeschool. Dit garandeert een logische opbouw van de studie met veel aandacht voor de balans tussen kennis, praktijk en persoonlijke ontwikkeling.
  • Veel ruimte voor het volgen van keuzevakken, waarbij studenten de kans krijgen om over de grenzen van de eigen opleiding heen te kijken en invulling te geven aan specifieke leerbehoeften. De variatie in keuzecursussen is enorm: van studievaardigheden tot het maken van een videoproductie en van het verzorgen van je belastingaangifte tot Mandarijn voor beginners. Voor de studenten die zich willen ontwikkelen tot excellente professionals via deelname aan het Honoursprogramma zijn er tevens de speciale (HP) keuzecursussen waarmee zij zich in het eerste en tweede studiejaar alvast kunnen oriënteren op dit programma.
  • De mogelijkheid voor studenten om zich te laten coachen door een ouderejaarsstudent, waar ze zowel voor inhoudelijke als persoonlijke vragen terecht kunnen.
  • De hogeschool biedt een aantal opleidingen aan die ofwel uniek in de regio of zelfs uniek in Nederland zijn. Denk daarbij aan opleidingen als Watermanagement, Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie, Vastgoed en Makelaardij en Automotive.
  • De verbinding met Rotterdam en de regio via het principe Outside In, Inside out. Studenten maken al vanaf de eerste dag kennis met de beroepspraktijk met een focus op de ontwikkeling van de Rotterdamse regio in alle facetten. In het begin onder stevige begeleiding in projecten, later zelfstandiger in stages en bij het afstudeeronderzoek.
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen