Menu Zoeken English

Studeren als vluchteling

Goed voorbereiden op je studie

Je bent gevlucht uit eigen land naar Nederland en je wilt gaan studeren of proberen om snel werk te vinden. Het integreren in een nieuw land kan behoorlijk wat onduidelijkheden met zich meebrengen. Hogeschool Rotterdam kan je ondersteunen om jouw taalniveau te verhogen en beter thuis te raken in Nederland.

Toelating

Je hebt een diploma

Als je in het buitenland een diploma hebt behaald, kun je in de meeste gevallen ook een opleiding aan Hogeschool Rotterdam volgen. Het buitenlandse diploma moet dan wel vergelijkbaar zijn met het vereiste Nederlandse diploma én je moet de Nederlandse taal voldoende beheersen. Je kunt dan deelnemen aan het Onderzoek NT2. Kijk bij het menu Buitenlands diploma voor meer informatie.

Je hebt geen diploma

Om toegelaten te worden tot een bacheloropleiding of een Associate-degreeprogramma aan Hogeschool Rotterdam geldt als hoofdregel dat je in het bezit moet zijn van een havo-, vwo- of mbo-niveau 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Heb je geen diploma, dan kun je bij Hogeschool Rotterdam deelnemen aan het Toelatingsonderzoek 21+. Kijk bij het menu Toelatingsonderzoek 21+ voor meer informatie.

Heb je vragen over het Toelatingsonderzoek 21+, neem dan contact op met informatiepuntvluchtelingen@hr.nl.

Informatie en support

Ondersteuning vóór en tijdens je studie

Je kunt al snel verloren raken in de verschillende regels en procedures. Daarnaast kan je tijdens je studie behoefte hebben aan extra begeleiding, bijvoorbeeld in de vorm van een coach of een buddy. Hogeschool Rotterdam biedt twee voorzieningen aan, vóór de studie en tijdens de studie. Ook vluchtelingen die via het UAF studeren, kunnen hier terecht.

Vóór je studie

Informatiepunt Vluchtelingen

Het informatiepunt helpt je voordat je aan je opleiding begint. Het informatiepunt begeleidt en ondersteunt je in de toelating en helpt je om jouw vragen op de juiste plek te kunnen stellen.

Je kunt bij het informatiepunt terecht voor:

  • de zomerschool
  • de taalcursussen
  • vragen over toelating
  • begeleiding bij inschrijving

Je kunt Vluchteling-Studenten Support vinden bij Student aan Zet op locatie Museumpark (hoogbouw: MP.H.00.050).

Tijdens je studie

Vluchteling-Studenten Support

Vluchteling-Studenten Support helpt je tijdens je opleiding. Het is een centraal punt waar je wordt ondersteund, gestimuleerd en geïnspireerd om je studieloopbaan succesvol te doorlopen.

Je kunt bij Vluchteling-Studenten Support terecht voor:

  • buddyprojecten
  • peercoaching
  • verwijzing en begeleiding
  • introductiebijeenkomsten
  • sociale en educatieve evenementen

 

Vragen?

Heb je vragen of wil je weten wat het Informatiepunt Vluchtelingen of het Vluchteling-Studenten Support voor je kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Mail ons 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.