Menu Zoeken English

Studentcoaches

Coaching door ouderejaars met dezelfde achtergrond

Hogeschool Rotterdam zet zich ervoor in dat alle studenten goed hoger onderwijs krijgen en hun diploma behalen. Ouderejaarsstudenten kunnen je helpen om je weg te vinden op Hogeschool Rotterdam en in de stad.

Peercoaches

De overstap naar het studeren aan een hogeschool is een grote sprong. Dan is het prettig om hierbij ondersteund te worden door een medestudent; een peercoach. Een peercoach...

 • ondersteunt je tijdens de overgang van het voortgezet onderwijs of mbo naar Hogeschool Rotterdam.
 • helpt je je 'thuis' te voelen aan Hogeschool Rotterdam.
 • stimuleert je zo goed mogelijk te presteren.
 • is speciaal opgeleid door Hogeschool Rotterdam.

Iedereen die studeert of gaat studeren bij Hogeschool Rotterdam kan de hulp van een peercoach inschakelen. Er zijn peercoaches in verschillende rollen: als mentor van je opleiding, als tutor voor een specifiek vak en er zijn mentoraten voor specifieke doelgroepen.

Ondersteuning doelgroepen

Je wilt je studie met succes kunnen afronden. Daar moet je zelf keihard aan werken, maar het kan fijn zijn om daarbij gecoacht te worden door ouderejaarsstudenten met dezelfde achtergrond als jij.

Antuba: Antilliaanse studenten

Voor Antilliaanse en Arubaanse studenten is de overgang van middelbare school naar het hbo extra groot. Zij gaan niet alleen studeren, maar verhuizen vanuit de Antillen en Aruba naar Rotterdam. Antuba organiseert kennismakings- en introductiebijeenkomsten en thema-avonden op de eilanden en Hogeschool Rotterdam. De nieuwe studenten kunnen het keuzevak Studeren in Nederland vanuit de Antillen en Aruba volgen.

Antuba op Facebook

Studerende Ouders aan Zet

Combineer jij een studie met zorgtaken voor kind(eren) en gezin en wil je informatie, advies of ondersteuning, doe een beroep op Studerende Ouders aan Zet.

Welke ondersteuning bieden we?

Het uitgangspunt van Studerende Ouders aan Zet is om studiesucces te vergroten. Dit doen wij door middel van ondersteuning in de vorm van coaching vóór aanvang en tijdens je studie. Uit eigen ervaring en de ervaringen van andere studenten weten we waar studerende ouders zoal tegenaan kunnen lopen.

Je kunt bij ons terecht voor:

 • Coaching
 • Advies
 • Informatie
 • Ondersteuning en empowerment

Contact 

Stuur ons bij vragen een e-mail of kom vrijblijvend langs. Wij zijn gevestigd op locatie Museumpark, kamer MP.H00.050.

Wij zijn open van 9:00 tot 17:00 op maandag, dinsdag en woensdag. Je kunt ook een afspraak met ons maken via 010 - 794 5113 of per e-mail: 
studerendeoudersaanzet@hr.nl

SupportTeam 21+ en Deeltijd

Het SupportTeam 21+ en Deeltijd bestaat uit een groep enthousiaste peercoaches die zelf in deeltijd studeren of die in het verleden 21+ toelatingsexamen hebben gedaan. Het voornaamste doel van het SupportTeam is om studenten te begeleiden en te coachen vóór en tijdens hun studie. Uit eigen ervaring en ervaringen van andere studenten weten de peercoaches goed waar nieuwe studenten zoal tegenaan lopen. Zij wijzen de weg binnen de grote organisatie van Hogeschool Rotterdam en zorgen ervoor dat nieuwe studenten zich sneller thuis voelen. Het SupportTeam biedt onder andere:

 • Advies: bij het plannen van werk, studie en gezin en de overgang naar (weer) studeren.
 • Support en empowerment: haal het beste uit jezelf en de studie
 • Peercoaching: steun van een student (bij voorkeur met dezelfde achtergrond en studie) op vakinhoudelijk of organisatorisch gebied.
 • Netwerk: de gelegenheid om met andere studenten te netwerken.
 • Ontspanning: reguliere borrels of felicitatieborrels, bijv. om het behalen van 21+ toelatingsexamen of propedeuse te vieren.
 • Deskundigheidsbevordering: cursussen en workshops speciaal gericht op 21+ en deeltijdstudenten.

Contact

Voor meer informatie over het SupportTeam 21+ en Deeltijd of het aanvragen van begeleiding/ondersteuning, kun je mailen naar supportteam@hr.nl.

PowerPlatform: studenten met een beperking

Meer dan de helft van alle studenten met een beperking weet niet dat er regelingen voor hen zijn, waardoor ze net als iedereen gewoon kunnen studeren. De wet schrijft zelfs voor dat hogescholen en universiteiten voor iedereen, of je nu wel of geen beperking hebt, de noodzakelijke studievoorzieningen moeten treffen.

Binnen Hogeschool Rotterdam is het Power Platform opgezet voor en door studenten met een beperking. Dit platform richt zich op alle studenten die wat extra 'power' kunnen gebruiken om hun studie af te maken. Het platform signaleert problemen en zoekt naar mogelijke oplossingen.

Contact

Voor meer informatie over het PowerPlatform, onze activiteiten, of het aanvragen van begeleiding kun je mailen naar powerplatform@hr.nl.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen