Ga direct naar de content

Bijspijkeren

Extra kennis kan nooit kwaad

Je hebt het juiste diploma voor de opleiding van je keuze en je kunt zonder problemen met de opleiding starten. Toch kan het opdoen van extra kennis nooit kwaad.

In sommige gevallen is het slim om nog een extra vak te volgen, zodat je kennis beter aansluit bij de opleiding die je gaat volgen. Of je hebt wel de passende vakken gehad, maar je kennis is een beetje weggezakt, dan kun je ook cursussen volgen. Je komt er zo achter of je kennis voldoende is voor de opleiding die je wilt volgen.

Vakken

Bijspijkeren is mogelijk als je een opleiding gaat volgen binnen de richtingen Techniek, Economie, Gezondheidszorg of Media & ICT.

  • Richting Techniek: Wiskunde B, Natuurkunde en/of Scheikunde
  • Richting Economie: Economie
  • Richting Gezondheidszorg: Biologie, Wiskunde A en/of Scheikunde
  • Richting Media & ICT: Wiskunde A of Wiskunde B

Je kunt ook bijspijkeren voor één van de andere vakken die worden aangeboden, zoals Maatschappijleer, Geschiedenis, Rekenkunde en Wiskunde basis onderbouw. Je kunt niet bijspijkeren voor de vakken Nederlands en Engels.

Cursussen

Je kennis bijspijkeren doe je door een cursus te volgen. Als je je kennis wilt bijspijkeren door middel van zelfstudie, maak dan gebruik van de boeken en websites die vermeld worden in de literatuurlijst.

Kosten

De kosten van een bijspijkercursus verschilt per vak. De cursussen gaan alleen door bij voldoende belangstelling.

Cursus Kosten
Biologie, Economie, Geschiedenis, Maatschappijleer, Rekenkunde, Wiskunde A € 75,00 (6 lessen van 100 minuten)
Wiskunde basis onderbouw € 100,00 (8 lessen van 100 minuten)
Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde B € 160,00 (10 lessen van 100 minuten)
Zomercursus Natuurkunde en Wiskunde B € 200,00 (9 lessen van 180 minuten)

 

Examen

Elke bijspijkercursus heeft een vaste examendatum. De kosten hiervoor zitten bij de prijs inbegrepen. Deelname aan het examen is echter niet verplicht. Je voldoet immers al aan de toelatingsvoorwaarden.

Data en tijden

De cursussen vinden plaats in de periode maart t/m juni 2017. De exacte data en tijden van de voorbereidingscursussen vind je op HINT (ons intranet). Nadat je aanmelding voor de opleiding is verwerkt ontvang je een link naar de Hintshop (onze webshop) op HINT. Je kunt daar de voorbereidingscursussen inkopen.

Aanmelden
  1. Meld je aan voor de opleiding van je keuze via Studielink.
  2. Stuur vervolgens een e-mail naar toelatingsexamens@hr.nl waarin je aangeeft dat je wilt deelnemen aan een bijspijker- of opfriscursus en/of -examen. Vervolgens ontvang je een bericht op je studentenmail met daarin een link waarmee je je digitaal kunt aanmelden voor het examen en/of de cursus. Daarmee regel je ook direct je betaling. Let op! Je moet je voor elk vak waarin je een examen en/of cursus wilt doen apart aanmelden.
  3. Je ontvangt vervolgens een uitnodiging voor de voorbereidingscursus en/of het examen op je studentenmail. De uitslag van het examen ontvang je ongeveer drie weken na afloop.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.