Menu Zoeken English

Aan de slag met je studiekeuze

Kom je er zelf niet uit? We helpen je graag!

Leuk, je wilt een studie kiezen! Je kunt zelf veel doen om erachter te komen wat het beste bij je past. Zo hebben we een aantal oefeningen en opdrachten voor je waarmee je direct aan de slag kunt. En kom je er zelf niet helemaal uit of wil je liever samen met iemand aan de slag? Dan helpen onze studiekeuzebegeleiders je graag. Studeer je al, maar ben je op zoek naar een nieuwe opleiding? Kijk hier dan ook verder.

In welke fase zit je?

Kies de fase waarin je je het meest herkent en ga aan de slag

Kom je er zelf niet uit of wil je liever samen aan de slag?

Neem contact met ons op!

Heb je bovenstaande informatie doorgenomen en de oefeningen gedaan, maar kom je er toch zelf niet helemaal uit of wil je liever samen met iemand aan de slag? Stuur ons dan een     e-mail en vermeld daarin in ieder geval je naam, telefoonnummer, de studiekeuzevraag waar je nu mee zit, de opleiding die je nu volgt (havo/vwo/mbo/hbo etc) en in welk jaar je zit. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ook met ons chatten via de chatknop bovenaan deze pagina.

Samen met jou bespreken we op welke manier we jou het beste kunnen begeleiden bij je studiekeuze. Er zijn twee mogelijkheden:

Online cursus heroriëntatie

Online cursus heroriëntatie

Deze cursus is bedoeld voor studenten met ervaring in het hoger onderwijs.

Je twijfelt over je huidige studie. Of je bent al gestopt. Maar wat nu? In deze online cursus gaan we in een klein groepje, onder begeleiding van een studiekeuzebegeleider, op zoek naar een passende nieuwe studie.

Tijdens 3 bijeenkomsten (1 bijeenkomst per week) gaan we intensief en actief op zoek naar jouw interesses, talenten en toekomstwensen. Je leert hoe een goed keuzeproces in elkaar zit, wie je bent, wat je wilt en waar je goed in bent. Met behulp van testen, oefeningen en informatiemateriaal begeleiden we je bij je persoonlijke zoektocht. De meerwaarde van een cursus is ook dat de andere deelnemers je kunnen helpen.

Op dit moment bieden we geen heroriëntatiecursussen meer aan. De nieuwe data vind je hier vanaf het najaar van 2020.

Individuele studiekeuzebegeleiding

Individuele studiekeuzebegeleiding

Als je bovenstaande oefeningen hebt gedaan en je komt er toch niet uit, dan is individuele studiekeuzebegeleiding een optie. Het individueel studiekeuzetraject is bedoeld voor iedereen die een studie wil kiezen in het hoger beroepsonderwijs en verder op weg geholpen wil worden in het studiekeuzeproces. Je voert bij dit traject één of meerdere (online) gesprekken met een studiekeuzebegeleider.

In de periode van 13 juli t/m 17 augustus 2020 is er geen individuele studiekeuzebegeleiding beschikbaar. Hierboven vind je tips en oefeningen om zelf aan de slag te gaan met je studiekeuze. Heb je toch nog vragen, dan kun je contact opnemen met afdeling Studievoorlichting. Onze studievoorlichters helpen je dan graag verder.

Sharon over haar deelname aan de cursus heroriëntatie

Bekijk haar ervaring

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen