Menu Zoeken English

Online proefstuderen deeltijd

Kennismaken met jouw opleiding

Volg het online proefstudeerprogramma en ervaar hoe het is om Social Work in deeltijd te studeren. De colleges en opdrachten komen uit het lespakket van het eerste jaar en vormen daarmee een echte afspiegeling van de opleiding.

Wat is online proefstuderen?

 

Voor wie?

Werk je in de sociale beroepspraktijk en ben je op zoek naar meer verdieping, inzicht in jezelf en in de mensen met wie je samenwerkt? Denk jij erover om Social Work in deeltijd te gaan volgen? Volg dan het online  proefstudeerprogramma. Deelname aan online proefstuderen is gratis.

Wat ga je doen?

Online proefstuderen geeft jou de mogelijkheid om vanuit huis kennis te maken met de deeltijdopleiding Social Work. In het programma worden belangrijke thema’s behandeld d.m.v. colleges, gegeven door docenten. Je gaat aansluitend opdrachten maken met behulp van literatuur die beschikbaar is binnen de online leeromgeving. De opdrachten worden nagekeken door docenten en/of deeltijdstudenten. Zij geven je feedback en beantwoorden graag al je vragen over de opleiding.

Er wordt een aantal belangrijke begrippen uit het hoofdthema Superdiversiteit behandeld:

 • Socialisatie en implicit bias 
 • Identiteit en de diversiteitscirkel
 • Caleidoscopisch denken

Daarbij worden bijvoorbeeld de volgende onderwerpen behandeld: het spelen van sociale rollen in de samenleving, het ontstaan van vooroordelen, verschillende deelaspecten van identiteit en het afstemmen op complexe en diverse doelgroepen in Social Work.

Hoelang en wanneer?

Per deelthema ben je gemiddeld drie uur bezig met studeren. Zodra het programma online staat, kun je het binnen drie maanden in je eigen tempo doorlopen.

 1. Start: 18 november 2019
  Inschrijven: inschrijving gesloten

 2. Start: 13 februari 2020
  Inschrijven: inschrijving gesloten

 3. Start: 13 april 2020
  Inschrijven: 13 februari t/m 9 april 2020

Aanmelden

Meld je hieronder aan voor het programma dat start op 13 april.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen