Menu Zoeken English

Tips open dag

Goed voorbereid naar de open dag

Op de open dag kun je de stands van de opleidingen bezoeken, waar je een factsheet kan meenemen en waar studenten en docenten je vragen over de opleiding kunnen beantwoorden. Daarnaast kun je naar een klassikale voorlichting en kan je natuurlijk sfeer proeven op de locatie van je toekomstige opleiding! Hier volgen een paar tips ter voorbereiding op je bezoek aan de open dag:

 • Doe de studiekeuzetest. Weet je nog niet welke opleidingen(en) je interessant lijkt, doe dan de Studiekeuzetest. Zo krijg je een beter beeld welke studies bij jou passen. Zo weet je meteen langs welke opleidingen je kunt gaan op de open avond.

 • Check studiekeuzewebsites. Hier kun je opleidingen van verschillende hogescholen met elkaar vergelijken. Kijk bijvoorbeeld op Studiekeuze123.nl.

 • Bekijk vooraf het programma van de opleiding. Behalve doorlopende informatie op de opleidingenmarkt, geeft iedere opleiding een klassikale voorlichting of demonstratie op bepaalde tijden. Bekijk vooraf de programma's van de opleidingen van jouw keuze.  De programma's kan je inzien op de open dag site.

 • Check de locatie! Hogeschool Rotterdam heeft verschillende locaties, kijk vooraf goed op welke locatie je moet zijn. De locatie staat in je bevestigingsmail van je aanmelding. Het kan dus voorkomen dat je naar meerdere locaties moet om alle opleidingen van je voorkeur te bezoeken.

 • Aanmelden voor de open dag. Meld je vooraf voor een bezoek aan de open dag, dan ontvang je een bevestiging met een registratiecode, deze neem je dan mee bij je bezoek. Dit voorkomt onnodig wachten bij binnenkomst.

 • Waar parkeren. Overal in de stad is het betaald parkeren, je kan hiervoor het makkelijkst de parkeergarages gebruiken. Handiger is om met de metro te komen, alle locaties zijn op loopafstand van de metrostations. Kijk op de routebeschrijving van de locaties welk metrostation het handigst is.

 • Maak vooraf een vragenlijstje. Wat wil je weten over de opleiding, waar twijfel je nog over? Bedenk ook of je ze aan een student of docent wil stellen. Hier wat suggesties voor je vragenlijstje.

 • Bezoek de stand van Studievoorlichting. Zij kunnen je vragen beantwoorden over de verschillende opleidingen, de toelatingsvoorwaarden, aanmelding en hulp bij studiekeuze. Op de locatie Rochussenstraat staat ook de stand Studenten Service Center, zij kunnen je vragen beantwoorden omtrent je aanmelding, (her)inschrijving, collegegeld en de betaling. Op locatie Academieplein staat de stand van Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs. Zij kunnen je alles vertellen over toelatingsexamens en voorbereidingscursussen.

 • Neem iemand mee.  Bezoek de open dag met een vriend of vriendin, je ouders of wellicht je broer of zus. Het is altijd goed om iemand bij je te hebben die jou een beetje kent en weet waar je interesses liggen. Na afloop heb je dan iemand om je ervaringen mee te delen.

 • Aanmelden Proefstuderen. Heb je op de open dag een leuke opleiding gevonden en wil je sfeer proeven bij de opleiding? Kom dan een dagdeel proefstuderen. Let op, er is alleen nog een proefstudeerdag voor leerlingen die in het voorexamenjaar zitten.

 • Ontdek Rotterdam. Ben je nog niet bekend in Rotterdam? Ga voor of na de open dag gezellig de stad in en ontdek Rotterdam! Rotterdam Info

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen