Ga direct naar de content

Onderwijsondersteuner Technisch beroepsonderwijs

Deeltijd Associate degree

Een Associate degree (Ad) is een 2-jarige hbo-opleiding die opleidt tot een wettelijk erkend diploma. Je kunt hiermee direct aan de slag of je kunt doorstuderen in het derde jaar van de gekoppelde bacheloropleiding.

Om de opleiding in deeltijd te kunnen volgen, werk je naast je opleiding (betaald of onbetaald) in een voor de studie relevante functie.

Programma open dag

5 november 2016 | 10.00 - 14.00 uur

Algemene voorlichting Lerarenopleiding VO/BVE

Docenten en/of studenten geven een algemene voorlichting over de Lerarenopleiding VO/BVE.  De voorlichting duurt 30 minuten.

Opleidingenmarkt

Docenten en/of studenten van de opleiding staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de opleiding.

10 december 2016 | 10.00 - 14.00 uur

11 februari 2017 | 10.00 - 14.00 uur

6 april 2017 | 16.00 - 20.00 uur

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

• 16.15 uur
  • 17.15 uur
  • 18.15 uur
  • 19.15 uur

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

Overige activiteiten

Studievoorlichting

Studievoorlichting is hét aanspreekpunt voor informatie over alle opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. Ook is hier praktische informatie te krijgen over toelatingsexamens, voorbereidingscursussen, buitenlandse diploma’s, proefstuderen en studiekosten. De studievoorlichters kunnen je tevens helpen als je nog twijfels hebt over je studiekeuze, bijvoorbeeld met een workshop of een individueel studiekeuzetraject.

Locatie: de stand van Studievoorlichting kun je op de open dag bezoeken op de opleidingenmarkt.

Inschrijving

Bij de balie van Studenten Service Center op de locatie Rochussenstraat kun je terecht met vragen over aanmelden, jouw (her)inschrijving, collegegeld en de betaling daarvan. Daarnaast kun je tijdens de open dag documenten inleveren die nodig zijn voor je aanmelding.

Locatie: de balie van het Studenten Service Center kun je op de open dag bezoeken op locatie Rochussenstraat.

Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs

Wil je een hbo-opleiding volgen, maar beschik je nog niet over de juiste vooropleiding? Dan kun je examen doen via het Toelatingsonderzoek 21+, het Onderzoek deficiëntie of het Onderzoek NT2 om alsnog toegelaten te worden tot jouw opleiding.

Locatie: de stand van Toelatingsexamen en Ondersteunend Onderwijs kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein.

Studeren met een beperking

Meer dan de helft van alle studenten met een functiebeperking weet niet dat er regelingen voor hen zijn, waardoor ze net als iedereen gewoon kunnen studeren. De wet schrijft zelfs voor dat hogescholen en universiteiten voor iedereen, of je nu wel of geen beperking hebt, de noodzakelijke studievoorzieningen moeten treffen.

Binnen Hogeschool Rotterdam is het PowerPlatform opgezet voor en door studenten met een functiebeperking. Dit platform richt zich op alle studenten die wat extra ‘power’ kunnen gebruiken om succesvol hun studie te doorlopen. Samen met jou gaan we op zoek naar passende voorzieningen die je kunnen helpen tijdens je studie.

Locatie: de stand van het PowerPlatform kun je vinden op de opleidingenmarkt.

Hier zijn we te vinden

Museumpark

Museumpark 40 3015 CX Rotterdam

Opleidingen op deze locatie

Tijdens de open dag
  • Academische Pabo (voltijd)
  • Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Aardrijkskunde (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Algemene Economie (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Bedrijfseconomie (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Biologie (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Duits (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Engels (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Frans (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Geschiedenis (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Maatschappijleer (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Natuurkunde (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Nederlands (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Technisch beroepsonderwijs (voltijd en deeltijd)
  • Lerarenopleiding VO/BVE Wiskunde (voltijd en deeltijd)
  • Onderwijsondersteuner Technische beroepsonderwijs (Ad) (deeltijd)
  • Social Work (voltijd en deeltijd)

Bereikbaarheid

Locatie Pieter de Hoocheweg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Coolhaven, vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen. Tram 8 stopt praktisch voor de deur (halte Pieter de Hoochweg). Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren in de omgeving.

Bekijk hier de routebeschrijving.

Restaurant

Tijdens de open dag kun je in het restaurant terecht voor iets te eten en drinken. Je kunt betalen met je pinpas of contant.