Ga direct naar de content

Informatica

Deeltijd Bachelor

Een bacheloropleiding is een vierjarige opleiding op hbo-niveau. Om de opleiding in deeltijd te kunnen volgen, werk je naast je opleiding (betaald of onbetaald) in een voor de studie relevante functie.

Programma open dag

5 november 2016 | 10.00 - 14.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. De voorlichting duurt ca. 45 minuten.

Voorlichtingsstand

Docenten en/of studenten van de opleiding staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de opleiding.

Voorbeelden van projecten

Studenten Informatica hebben het studielandschap op de 4e etage van Wijnhaven 107 ingericht met voorbeelden van hun projecten en vertellen je hier graag iets over.

Workshops

Je kunt een workshop volgen. Je ervaart zo in de praktijk wat je onder andere leert tijdens de opleiding. Een workshop duurt ca. 60 minuten.

Stadslab

In het Stadslab kun je kennismaken met de mogelijkheden van moderne technologiën, zoals 3D-printen, drones en Lego Mindstorms. Het Stadslab bevindt zich in het gebouw van Wijnhaven 99, op de begane grond.

10 december 2016 | 10.00 - 14.00 uur

Voorbeelden van projecten

Studenten Informatica hebben het studielandschap op de 4e etage van Wijnhaven 107 ingericht met voorbeelden van hun projecten en vertellen je hier graag iets over.

11 februari 2017 | 10.00 - 14.00 uur

6 april 2017 | 16.00 - 20.00 uur

• 16.30 uur
  • 17.30 uur
  • 18.30 uur

Voorbeelden van projecten

Studenten Informatica hebben het studielandschap op de 4e etage van Wijnhaven 107  ingericht met voorbeelden van hun projecten en vertellen je hier graag iets over.

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

Overige activiteiten

Studievoorlichting

Studievoorlichting is hét aanspreekpunt voor informatie over alle opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. Ook is hier praktische informatie te krijgen over toelatingsexamens, voorbereidingscursussen, buitenlandse diploma’s, proefstuderen en studiekosten. De studievoorlichters kunnen je tevens helpen als je nog twijfels hebt over je studiekeuze, bijvoorbeeld met een workshop of een individueel studiekeuzetraject.

Locatie: de stand van Studievoorlichting kun je op de open dag bezoeken op de opleidingenmarkt.

Inschrijving

Bij de balie van Studenten Service Center op de locatie Rochussenstraat kun je terecht met vragen over aanmelden, jouw (her)inschrijving, collegegeld en de betaling daarvan. Daarnaast kun je tijdens de open dag documenten inleveren die nodig zijn voor je aanmelding.

Locatie: de balie van het Studenten Service Center kun je op de open dag bezoeken op locatie Rochussenstraat.

Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs

Wil je een hbo-opleiding volgen, maar beschik je nog niet over de juiste vooropleiding? Dan kun je examen doen via het Toelatingsonderzoek 21+, het Onderzoek deficiëntie of het Onderzoek NT2 om alsnog toegelaten te worden tot jouw opleiding.

Locatie: de stand van Toelatingsexamen en Ondersteunend Onderwijs kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein.

Studeren met een beperking

Meer dan de helft van alle studenten met een functiebeperking weet niet dat er regelingen voor hen zijn, waardoor ze net als iedereen gewoon kunnen studeren. De wet schrijft zelfs voor dat hogescholen en universiteiten voor iedereen, of je nu wel of geen beperking hebt, de noodzakelijke studievoorzieningen moeten treffen.

Binnen Hogeschool Rotterdam is het PowerPlatform opgezet voor en door studenten met een functiebeperking. Dit platform richt zich op alle studenten die wat extra ‘power’ kunnen gebruiken om succesvol hun studie te doorlopen. Samen met jou gaan we op zoek naar passende voorzieningen die je kunnen helpen tijdens je studie.

Locatie: de stand van het PowerPlatform kun je op de open dag bezoeken op locatie Museumpark.

Hier zijn we te vinden

Wijnhaven 107

Wijnhaven 107 3011 WN Rotterdam

Opleidingen op deze locatie

Tijdens de open dag
  • Communicatie (voltijd en deeltijd)
  • Communication and Multimedia Design (voltijd en deeltijd)
  • Creative Media and Game Technologies (voltijd)
  • Informatica (voltijd en deeltijd)
  • Technische Informatica (voltijd)

Bereikbaarheid

Locatie Wijnhaven 107 ligt midden in het centrum en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Beurs, vanaf daar is het ongeveer 2 minuten lopen. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren in de omgeving.

Let op: de locaties Wijnhaven 107, 99 en 61 liggen in dezelfde straat.

Bekijk hier de routebeschrijving.

Restaurant

Tijdens de open dag kun je in het restaurant terecht voor iets te eten en drinken. Je kunt betalen met je pinpas of contant.