Ga direct naar de content

Communicatie

Deeltijd Bachelor

Een bacheloropleiding is een vierjarige opleiding op hbo-niveau. Om de opleiding in deeltijd te kunnen volgen, werk je naast je opleiding (betaald of onbetaald) in een voor de studie relevante functie.

Programma open dag

10 februari 2018 | 10.00 - 14.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. De voorlichting duurt ca. 45 minuten.

  • 10.30 uur
  • 11.30 uur
  • 12.30 uur

Voorlichtingsstand

Docenten en/of studenten van de opleiding staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de opleiding.

  • 10.00 - 14.00 uur doorlopend

Voorbeelden van projecten

Studenten Communicatie hebben het studielandschap op de 2e etage ingericht met voorbeelden van hun projecten en vertellen je hier graag iets over.

  • 10.00 - 14.00 uur doorlopend

Stadslab

In het Stadslab kun je kennismaken met de mogelijkheden van moderne technologiën, zoals 3D-printen, drones en Lego Mindstorms. Het Stadslab bevindt zich in het gebouw van Wijnhaven 99, op de begane grond. 

  • 10.00 - 14.00 uur doorlopend

 

5 april 2018 | 16.00 - 20.00 uur

Bij Hogeschool Rotterdam is de deeltijdopleiding Communicatie verdeeld in twee overzichtelijke periodes van twee jaar, die je beide afsluit met een volwaardig diploma:

  • de deeltijd Associate degree Crossmediale Communicatie (jaar 1 en 2)
  • en de deeltijd bachelor Communicatie (jaar 3 en 4)

Opleidingenmarkt

Docenten en/of studenten van beide routes staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden.

  • Doorlopende voorlichting 16.00 - 20.00 uur

Overige activiteiten

Studievoorlichting

Studievoorlichting is hét aanspreekpunt voor informatie over alle opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. Ook is hier praktische informatie te krijgen over toelatingsexamens, voorbereidingscursussen, buitenlandse diploma’s, proefstuderen en studiekosten. De studievoorlichters kunnen je tevens helpen als je nog twijfels hebt over je studiekeuze, bijvoorbeeld met een workshop of een individueel studiekeuzetraject.

Locatie: de stand van Studievoorlichting kun je op de open dag bezoeken op de locaties AcademiepleinKralingse Zoom, MuseumparkRochussenstraat en Wijnhaven 107.

Inschrijving

Bij de balie van Studenten Service Center op de locatie Rochussenstraat kun je terecht met vragen over aanmelden, jouw (her)inschrijving, collegegeld en de betaling daarvan. Daarnaast kun je tijdens de open dag documenten inleveren die nodig zijn voor je aanmelding.

Locatie: de balie van het Studenten Service Center kun je op de open dag bezoeken op locatie Rochussenstraat.

Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs

Wil je een hbo-opleiding volgen, maar beschik je nog niet over de juiste vooropleiding? Dan kun je examen doen via het Toelatingsonderzoek 21+, het Onderzoek deficiëntie of het Onderzoek NT2 om alsnog toegelaten te worden tot jouw opleiding.

Locatie: de stand van Toelatingsexamen en Ondersteunend Onderwijs kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein.

Student aan Zet

Student aan Zet is de plek waar je als student binnen kunt lopen voor specifieke ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan studeren met een functiebeperking of studeren op latere leeftijd. We bieden diverse workshops, bijeenkomsten en keuzevakken aan die inspelen op de huidige trends en ontwikkelingen in het onderwijs en de samenleving. Een team van professionals en ervaringsdeskundigen staat klaar om jou te voorzien van inspiratie, advies, support en training.

Locatie: de stand van het Student aan Zet kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein en Kralingse Zoom.

Voorlichting voor vluchtelingenstudenten

Voor vluchtelingen die willen studeren, geven wij een speciale voorlichting in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Na de bijeenkomst weet je wat de eisen zijn om te kunnen starten en welke ondersteuning de hogeschool biedt voor en tijdens je studie. Er zijn twee voorlichtingen, van 11.00 - 12.00 uur en van 12.30 - 13.30 uur. De voorlichtingen vinden alleen plaats op locatie Academieplein, in lokaal A00.009.

 

 

Locatie

Hier zijn we te vinden

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Opleidingen op deze locatie

Tijdens de open dag
  • Industrieel Product Ontwerpen (voltijd)

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Locatie Pieter de Hoochweg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Coolhaven, vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen. Tram 8 stopt praktisch voor de deur (halte Pieter de Hoochweg). Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren in de omgeving.

Bekijk hier de routebeschrijving.

Restaurant

Tijdens de open dag kun je in het restaurant terecht voor iets te eten en drinken. Je kunt betalen met je pinpas of contant.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.