Ga direct naar de content

Civiele Techniek

Deeltijd Bachelor

Een bacheloropleiding is een vierjarige opleiding op hbo-niveau. Om de opleiding in deeltijd te kunnen volgen, werk je naast je opleiding (betaald of onbetaald) in een voor de studie relevante functie.

Programma open dag

5 november 2016 | 10.00 - 14.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. Een voorlichting duurt 30 - 45 minuten.

Opleidingenmarkt

Docenten en/of studenten van de opleiding staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de opleiding.

Expositie

Studenten Civiele Techniek hebben een lokaal ingericht met maquettes en modellen van hun projecten en vertellen je daar graag iets over!

Aqualab

Een deel van het praktijkonderwijs vindt plaats in het aqualab, hier kunnen in de praktijk golven worden nagebootst. Het aqualab bevindt zich op locatie RDM Campus. RDM campus is bereikbaar met de watertaxi vanaf de Parkhaven (tegenover de Euromast). Tijdens open dagen is deze watertaxi gratis voor bezoekers, het is ca. 15 minuten varen.

10 december 2016 | 10.00 - 14.00 uur

11 februari 2017 | 10.00 - 14.00 uur

6 april 2017 | 16.00 - 20.00 uur

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

Overige activiteiten

Studievoorlichting

Studievoorlichting is hét aanspreekpunt voor informatie over alle opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. Ook is hier praktische informatie te krijgen over toelatingsexamens, voorbereidingscursussen, buitenlandse diploma’s, proefstuderen en studiekosten. De studievoorlichters kunnen je tevens helpen als je nog twijfels hebt over je studiekeuze, bijvoorbeeld met een workshop of een individueel studiekeuzetraject.

Locatie: de stand van Studievoorlichting kun je op de open dag bezoeken op de opleidingenmarkt.

Inschrijving

Bij de balie van Studenten Service Center op de locatie Rochussenstraat kun je terecht met vragen over aanmelden, jouw (her)inschrijving, collegegeld en de betaling daarvan. Daarnaast kun je tijdens de open dag documenten inleveren die nodig zijn voor je aanmelding.

Locatie: de balie van het Studenten Service Center kun je op de open dag bezoeken op locatie Rochussenstraat.

Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs

Wil je een hbo-opleiding volgen, maar beschik je nog niet over de juiste vooropleiding? Dan kun je examen doen via het Toelatingsonderzoek 21+, het Onderzoek deficiëntie of het Onderzoek NT2 om alsnog toegelaten te worden tot jouw opleiding.

Locatie: de stand van Toelatingsexamen en Ondersteunend Onderwijs kun je op de open dag bezoeken op de opleidingenmarkt.

Studeren met een beperking

Meer dan de helft van alle studenten met een functiebeperking weet niet dat er regelingen voor hen zijn, waardoor ze net als iedereen gewoon kunnen studeren. De wet schrijft zelfs voor dat hogescholen en universiteiten voor iedereen, of je nu wel of geen beperking hebt, de noodzakelijke studievoorzieningen moeten treffen.

Binnen Hogeschool Rotterdam is het PowerPlatform opgezet voor en door studenten met een functiebeperking. Dit platform richt zich op alle studenten die wat extra ‘power’ kunnen gebruiken om succesvol hun studie te doorlopen. Samen met jou gaan we op zoek naar passende voorzieningen die je kunnen helpen tijdens je studie.

Locatie: de stand van het PowerPlatform kun je op de open dag bezoeken op locatie Museumpark.

Hier zijn we te vinden

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Opleidingen op deze locatie

Tijdens de open dag
  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (voltijd)
  • Bouwkunde (voltijd, duaal en deeltijd)
  • Chemie (voltijd)
  • Civiele Techniek (voltijd, duaal en deeltijd)
  • Elektrotechniek (voltijd, duaal en deeltijd)
  • Facility Management (voltijd)
  • Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie (voltijd)
  • Industrieel Product Ontwerpen (voltijd)
  • Logistiek en Economie (voltijd en deeltijd)
  • Ruimtelijke Ontwikkeling | Ruimtelijke Ordening en Planologie (voltijd)
  • Technische Bedrijfskunde (voltijd en deeltijd)
  • Vastgoed en Makelaardij (voltijd)
  • Watermanagement (voltijd)
  • Werktuigbouwkunde (voltijd, duaal en deeltijd)

Bereikbaarheid

Locatie Academieplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Coolhaven, vanaf daar is het ongeveer 3 minuten lopen. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren in de omgeving. In sommige omringende straten is het gratis parkeren op zaterdag. Bekijk op de plattegond waar je kunt parkeren in de omgeving.

Bekijk hier de routebeschrijving.

Restaurant

Tijdens de open dag kun je in het restaurant terecht voor iets te eten en drinken. Je kunt betalen met je pinpas of contant.