Ga direct naar de content

Werktuigbouwkunde

Voltijd en duaal Bachelor

Een bacheloropleiding is een vierjarige opleiding op hbo-niveau. Na het behalen van je diploma ga je werken of studeer je verder aan een masteropleiding.

Programma open dag

11 november 2017 | 10.00 - 14.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. Een voorlichting duurt ca. 45 minuten.

Opleidingenmarkt

Docenten en/of studenten van de opleiding staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de opleiding.

Demonstraties

Je kunt een demonstratie bijwonen in het Technopark. Je ervaart dan zelf wat je onder andere leert tijdens de opleiding.

9 december 2017 | 10.00 - 14.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. Een voorlichting duurt ca. 45 minuten.

10 februari 2018 | 10.00 - 14.00 uur

5 april 2018 | 16.00 - 20.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. Een voorlichting duurt 30 - 45 minuten.

• 17.00 uur
  • 18.30 uur

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

Overige activiteiten

Studievoorlichting

Studievoorlichting is hét aanspreekpunt voor informatie over alle opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. Ook is hier praktische informatie te krijgen over toelatingsexamens, voorbereidingscursussen, buitenlandse diploma’s, proefstuderen en studiekosten. De studievoorlichters kunnen je tevens helpen als je nog twijfels hebt over je studiekeuze, bijvoorbeeld met een workshop of een individueel studiekeuzetraject.

Locatie: de stand van Studievoorlichting kun je op de open dag bezoeken op de opleidingenmarkt.

Inschrijving

Bij de balie van Studenten Service Center op de locatie Rochussenstraat kun je terecht met vragen over aanmelden, jouw (her)inschrijving, collegegeld en de betaling daarvan. Daarnaast kun je tijdens de open dag documenten inleveren die nodig zijn voor je aanmelding.

Locatie: de balie van het Studenten Service Center kun je op de open dag bezoeken op locatie Rochussenstraat.

Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs

Speciaal voor studenten die Toelatingsexamen moeten doen (21+, NT2, deficiënties), hebben we een stand voor de ingang van het restaurant. Je kunt er o.a. terecht voor meer informatie over de voorbereidingscursussen en de examens, de ondersteunende vakken in de propedeuse en de Aanlegtest.

Locatie: de stand van Toelatingsexamen en Ondersteunend Onderwijs kun je op de open dag bezoeken voor de ingang van het restaurant, op de begane grond.

Student aan Zet

Student aan Zet is de plek waar je als student binnen kunt lopen voor specifieke ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan studeren met een functiebeperking of studeren op latere leeftijd. We bieden diverse workshops, bijeenkomsten en keuzevakken aan die inspelen op de huidige trends en ontwikkelingen in het onderwijs en de samenleving. Een team van professionals en ervaringsdeskundigen staat klaar om jou te voorzien van inspiratie, advies, support en training.

Locatie: de stand van het Student aan Zet kun je op de open dag bezoeken op locatie Museumpark en Kralingse Zoom.

Naar het buitenland

Wil jij je horizon verbreden tijdens je studie? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Hogeschool Rotterdam biedt jou als student diverse mogelijkheden om een periode bij een hogeschool of universiteit in het buitenland te studeren, tijdens je studie stage te lopen in het buitenland of zelfs af te studeren in het buitenland.

Locatie: de stand van Center of International Affairs kun je op de open dag bezoeken op locatie Kralingse Zoom.

Studentenverenigingen

Naast een goede opleiding biedt de stad Rotterdam nog veel meer mogelijkheden voor haar studenten! Je kunt je aansluiten bij studie- of sportverenigingen, maar daarnaast bieden de studentengezelligheidsverenigingen ook veel mogelijkheden. Bij een studentengezelligheidsvereniging maak je nieuwe vrienden, bezoek én organiseer je de vetste feesten, vind je snel een woonplek en ontwikkel je je vaardigheden door het doen van commissies of besturen.

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V.) is het overkoepelende orgaan van de zes studentengezelligheidsverenigingen in Rotterdam.

Locatie: de stand van R.K.v.V. kun je op de open dag bezoeken op locatie Kralingse Zoom.

Hier zijn we te vinden

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Opleidingen op deze locatie

Tijdens de open dag
  • Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (voltijd)
  • Bouwkunde (voltijd, duaal en deeltijd)
  • Chemie (voltijd)
  • Civiele Techniek (voltijd, duaal en deeltijd)
  • Elektrotechniek (voltijd, duaal en deeltijd)
  • Facility Management (voltijd)
  • Mens en Techniek | Gezondheidszorg Technologie (voltijd)
  • Industrieel Product Ontwerpen (voltijd)
  • Integraal Bouwmanagement (deeltijd)
  • Logistics Management (voltijd en deeltijd)
  • Ruimtelijke Ontwikkeling | Ruimtelijke Ordening en Planologie (voltijd)
  • Technische Bedrijfskunde (voltijd en deeltijd)
  • Vastgoed en Makelaardij (voltijd)
  • Watermanagement (voltijd)
  • Werktuigbouwkunde (voltijd, duaal en deeltijd)

Bereikbaarheid

Locatie Academieplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Coolhaven, vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen.  Kom je met de auto? Houd dan rekening met beperkte parkeergelegenheid en betaald parkeren in de omgeving.

Bekijk hier de routebeschrijving.

Restaurant

Tijdens de open dag kun je in het restaurant terecht voor iets te eten en drinken. Je kunt betalen met je pinpas of contant.