Ga direct naar de content

Logistics Engineering

Voltijd Bachelor

Een bacheloropleiding is een vierjarige opleiding op hbo-niveau. Na het behalen van je diploma ga je werken of studeer je verder aan een masteropleiding.

De opleiding Logistics Engineering wordt verzorgd door het Rotterdam Mainport Institute: een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en STC Group.

Programma open dag

5 april 2018 | 16.00 - 20.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. Een voorlichting duurt 30 - 45 minuten.

 • 16.45 uur
 • 17.45 uur
 • 18.45 uur
 • 19.45 uur (tot 20.15 uur)

Opleidingenmarkt

Docenten en/of studenten van de opleiding staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de opleiding.

 • 16.00 - 20.00 uur doorlopend

Overige activiteiten

Studievoorlichting

Studievoorlichting is hét aanspreekpunt voor informatie over alle opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. Ook is hier praktische informatie te krijgen over toelatingsexamens, voorbereidingscursussen, buitenlandse diploma’s, proefstuderen en studiekosten. De studievoorlichters kunnen je tevens helpen als je nog twijfels hebt over je studiekeuze, bijvoorbeeld met een workshop of een individueel studiekeuzetraject.

Locatie: de stand van Studievoorlichting kun je op de open dag bezoeken op de locaties AcademiepleinKralingse Zoom, MuseumparkRochussenstraat en Wijnhaven 107.

Inschrijving

Bij de balie van Studenten Service Center op de locatie Rochussenstraat kun je terecht met vragen over aanmelden, jouw (her)inschrijving, collegegeld en de betaling daarvan. Daarnaast kun je tijdens de open dag documenten inleveren die nodig zijn voor je aanmelding.

Locatie: de balie van het Studenten Service Center kun je op de open dag bezoeken op locatie Rochussenstraat.

Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs

Wil je een hbo-opleiding volgen, maar beschik je nog niet over de juiste vooropleiding? Dan kun je examen doen via het Toelatingsonderzoek 21+, het Onderzoek deficiëntie of het Onderzoek NT2 om alsnog toegelaten te worden tot jouw opleiding.

Locatie: de stand van Toelatingsexamen en Ondersteunend Onderwijs kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein.

Student aan Zet

Student aan Zet is de plek waar je als student binnen kunt lopen voor specifieke ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan studeren met een functiebeperking of studeren op latere leeftijd. We bieden diverse workshops, bijeenkomsten en keuzevakken aan die inspelen op de huidige trends en ontwikkelingen in het onderwijs en de samenleving. Een team van professionals en ervaringsdeskundigen staat klaar om jou te voorzien van inspiratie, advies, support en training.

Locatie: de stand van het Student aan Zet kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein en Kralingse Zoom.

Voorlichting voor vluchtelingenstudenten

Voor vluchtelingen die willen studeren, geven wij een speciale voorlichting in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Om 10.00 uur verzorgt het UAF algemene voorlichting over studeren en het UAF.  Van 11.00 tot 12.00 uur is er een informatieronde over de eisen om te kunnen starten met een opleiding en welke ondersteuning de hogeschool biedt voor en tijdens je studie. Ook is er een student die zijn persoonlijke verhaal vertelt.  
De voorlichtingen vinden alleen plaats op locatie Academieplein, in lokaal A00.009.

Voorlichting Powerplatform

Speciaal voor aankomende studenten met een functiebeperking, organiseren we een voorlichting tijdens de open dag van 10 februari. Je hoort dan hoe het er bij de Hogeschool aan toe gaat; welke voorzieningen en procedures er zijn. Je krijgt ook informatie over het Powerplatform, het platform voor en door studenten met een beperking.
Tijd: 13.00 – 14.00 uur, locatie Academieplein, lokaal AP.A00.009

Kun je niet aanwezig zijn, maar heb je wel vragen hierover? Neem dan contact op met powerplatform@hr.nl of kijk op hogeschoolrotterdam.nl. Het PowerPlatform is onderdeel van Student aan Zet.

 

Oudervoorlichting

Hoe weet je als ouder wat het hbo inhoudt? En hoe kun je je kind begeleiden bij het maken van een studiekeuze? De voorlichting speciaal voor ouders over ‘Studeren in het hbo’  gaat in op de volgende onderwerpen:

 • de houding en vaardigheden die van de student worden verwacht.
 • de opbouw en de specifieke kenmerken van het hbo-onderwijs.
 • begrippen in het hbo-onderwijs (ECTS, propedeuse, BSA, et cetera).
 • toelatingsvoorwaarden, aanmelding en begeleiding.

Locatie: de voorlichting vindt plaats op locatie Rochussenstraat, 1e etage
Tijd: 10:15 - 11.15 uur en 11:45 - 12.45 uur

Naar het buitenland

Wil jij je horizon verbreden tijdens je studie? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Hogeschool Rotterdam biedt jou als student diverse mogelijkheden om een periode bij een hogeschool of universiteit in het buitenland te studeren, tijdens je studie stage te lopen in het buitenland of zelfs af te studeren in het buitenland.

Locatie: de stand van Center of International Affairs kun je op de open dag bezoeken op locatie Kralingse Zoom.

Locatie

Hier zijn we te vinden

Lloydstraat

Lloydstraat 300 3024 EA Rotterdam

Opleidingen op deze locatie

Tijdens de open dag
 • Chemische Technologie (deeltijd en voltijd)
 • Logistics Engineering (voltijd)
 • Maritiem Officier (voltijd)
 • Maritieme Techniek (voltijd)

Praktische Informatie

Bereikbaarheid

Locatie Lloydstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Vanaf de dichtstbijzijnde tramhalte (tram 8, halte Pieter de Hoochweg) is het ongeveer 5 minuten lopen. Vanaf metrohalte Coolhaven is het ongeveer 8 minuten lopen.

Op de open dagen kun je gratis parkeren in de parkeergarage in het gebouw, er is hier echter beperkt plek beschikbaar. Wanneer de garage vol is, kun je parkeren aan de Lloydstraat of in de parkeergarage van Q-park Schiecentrale. Aan de Lloydstraat is het betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur

Bekijk hier de routebeschrijving.

Koffie en thee

Er is gratis koffie en thee beschikbaar. Daarnaast zijn er snacks te koop.

 

Overige open dagen STC Group

STC Group organiseert zelf nog een aantal open dagen naast de reguliere open dagen van Hogeschool Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website van STC Group. 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.