Ga direct naar de content

Automotive

Voltijd en duaal Bachelor

Een bacheloropleiding is een vierjarige opleiding op hbo-niveau. Na het behalen van je diploma ga je werken of studeer je verder aan een masteropleiding.

Programma open dag

6 april 2017 | 16.00 - 20.00 uur

Klassikale voorlichting

Docenten en/of studenten geven een korte voorlichting over de opleiding in een lokaal. Een voorlichting duurt 30 - 45 minuten.

• 17.00 uur
  • 18.30 uur

Automotive Engineering projecten

Studenten Automotive vertellen je graag iets over hun projecten.

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

Opleidingenmarkt

Docenten en/of studenten van de opleiding staan klaar om in een persoonlijk gesprek je vragen te beantwoorden en iets te vertellen over de opleiding. De opleidingenmarkt staat op locatie Academieplein. Locatie Academieplein is bereikbaar met de waterbus, het is ca. 15 minuten varen. Tijdens de open avond is de waterbus gratis voor bezoekers. Voor meer informatie over de vertrektijden kun je terecht bij de ontvangststudenten.

• 16.00 - 20.00 uur doorlopend

Overige activiteiten

Studievoorlichting

Studievoorlichting is hét aanspreekpunt voor informatie over alle opleidingen, toelatingseisen en de aanmeldprocedure. Ook is hier praktische informatie te krijgen over toelatingsexamens, voorbereidingscursussen, buitenlandse diploma’s, proefstuderen en studiekosten. De studievoorlichters kunnen je tevens helpen als je nog twijfels hebt over je studiekeuze, bijvoorbeeld met een workshop of een individueel studiekeuzetraject.

Locatie: de stand van Studievoorlichting kun je op de open dag bezoeken op de locaties AcademiepleinKralingse Zoom, MuseumparkPieter de Hoochweg, Rochussenstraat en Wijnhaven 107.

Inschrijving

Bij de balie van Studenten Service Center op de locatie Rochussenstraat kun je terecht met vragen over aanmelden, jouw (her)inschrijving, collegegeld en de betaling daarvan. Daarnaast kun je tijdens de open dag documenten inleveren die nodig zijn voor je aanmelding.

Locatie: de balie van het Studenten Service Center kun je op de open dag bezoeken op locatie Rochussenstraat.

Toelatingsexamens en Ondersteunend Onderwijs

Wil je een hbo-opleiding volgen, maar beschik je nog niet over de juiste vooropleiding? Dan kun je examen doen via het Toelatingsonderzoek 21+, het Onderzoek deficiëntie of het Onderzoek NT2 om alsnog toegelaten te worden tot jouw opleiding.

Locatie: de stand van Toelatingsexamen en Ondersteunend Onderwijs kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein.

Student aan Zet

Student aan Zet is de plek waar je als student binnen kunt lopen voor specifieke ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan studeren met een functiebeperking of studeren op latere leeftijd. We bieden diverse workshops, bijeenkomsten en keuzevakken aan die inspelen op de huidige trends en ontwikkelingen in het onderwijs en de samenleving. Een team van professionals en ervaringsdeskundigen staat klaar om jou te voorzien van inspiratie, advies, support en training.

Locatie: de stand van het Student aan Zet kun je op de open dag bezoeken op locatie Museumpark en Kralingse Zoom.

Op jezelf wonen

Wil je gedurende je studie op jezelf wonen in Rotterdam? Het vinden van een kamer in Rotterdam is makkelijker dan in Utrecht, Amsterdam of andere studentensteden. Begin alleen wel op tijd met zoeken.

Stadswonen Rotterdam is eigenaar van meer dan 6.000 kamers, studio's en appartementen in Rotterdam en verhuurt uitsluitend aan jongeren.

Locatie: de stand van Stadswonen kun je op de open dag bezoeken op locatie Academieplein.

Naar het buitenland

Wil jij je horizon verbreden tijdens je studie? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Hogeschool Rotterdam biedt jou als student diverse mogelijkheden om een periode bij een hogeschool of universiteit in het buitenland te studeren, tijdens je studie stage te lopen in het buitenland of zelfs af te studeren in het buitenland.

Locatie: de stand van Center of International Affairs kun je op de open dag bezoeken op locatie Kralingse Zoom.

Studentenverenigingen

Naast een goede opleiding biedt de stad Rotterdam nog veel meer mogelijkheden voor haar studenten! Je kunt je aansluiten bij studie- of sportverenigingen, maar daarnaast bieden de studentengezelligheidsverenigingen ook veel mogelijkheden. Bij een studentengezelligheidsvereniging maak je nieuwe vrienden, bezoek én organiseer je de vetste feesten, vind je snel een woonplek en ontwikkel je je vaardigheden door het doen van commissies of besturen.

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V.) is het overkoepelende orgaan van de zes studentengezelligheidsverenigingen in Rotterdam.

Locatie: de stand van R.K.v.V. kun je op de open dag bezoeken op locatie Kralingse Zoom.

Hier zijn we te vinden

RDM Campus

RDM-kade 59 3089 JR Rotterdam

Opleidingen op deze locatie

Tijdens de open dag
  • Automotive (voltijd en duaal)

Bereikbaarheid

De RDM-Campus is op de open dag bereikbaar met de waterbus, bus 68 en de auto. Op het RDM terrein is het vrij parkeren.

Bekijk hier de routebeschrijving.

Waterbus RDM-Campus

Tijdens de open dag kun je gratis gebruik maken van de waterbus van de RDM-Campus naar locatie Academieplein. De waterbus vertrekt vanaf de RDM kade en vaart naar de St. Jobshaven, ca. 10 lopen lopen vanaf locatie Academieplein. Bij de ingang van de RDM-Campus of van Academieplein kun je terecht voor de exacte vertrektijden.

Je kunt terecht in Baai 2 voor iets te eten of te drinken.