Online open dag Ad Accountancy

Voltijd Associate degree

De Associate degree Accountancy stoomt je klaar voor werk in de financiële sector. Na twee jaar kun je professionals ondersteunen op het gebied van de financiële en/of fiscale dienstverlening. Als assistent-accountant richt je je vooral op de samenstelpraktijk in het midden- en kleinbedrijf.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de tweejarige Associate degree opleiding Ad Accountancy

Laat je inspireren door docenten, student(en) en het werkveld...

Agenda webinars

Online in gesprek met de opleiding

Heb je vragen over Ad Accountancy?

Onze studenten helpen je graag met jouw studiekeuze

Ben je benieuwd naar de tweejarige opleiding Ad Accountancy bij Hogeschool Rotterdam? Graag vertellen onze studenten hier meer over en bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust om erachter te komen of deze studie bij je past.

Danielle, student opleiding Ad Accountancy

Mijn naam is Danielle Poiesz, ik ben 25 jaar en woon in Rotterdam. Voor de opleiding Accountancy heb ik mijn MBO Hotel Management afgerond. Daarna ben ik HBO Accountancy bachelor gaan doen en heb mijn propedeuse behaald, maar ik vond de stap te groot tussen MBO en HBO bachelor, daarom ben ik naar de Ad Accountancy opleiding overgestapt. Heb jij vragen over de Associate degree Accountancy, stuur me dan een e-mail, ik help je graag verder.

Stuur mij een e-mail

Verdere vragen en antwoorden van student Danielle

1. Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?
Ik heb voor Ad gekozen, omdat ik merkte dat de stap van MBO naar HBO best groot was en ik het nog moeilijk vond om mijzelf om te schakelen. Dit is een mooie tussenweg om je voor te bereiden op de HBO bachelor opleiding en je hebt na 2 jaar ook een HBO diploma niveau 5 op zak.

2. Waarom heb je voor Accountancy gekozen?
Ik ben natuurlijk van Hotel Management naar Accountancy opleiding gegaan, omdat ik niet verder wilde in de horecawereld. Waarom ik toen naar Accountancy ben gegaan is, omdat ik het leuk vind om cijfermatig aan de slag te gaan, waar ik ook heel goed in ben, en het advies aan bedrijven geven.

3. Wat zijn jouw ervaringen?
Mijn ervaring binnen de opleiding is dat ze een mooie balans hebben van de overgang van MBO naar HBO. Er zijn aardig wat praktijk onderdelen binnen de opleiding waar MBO'ers aan gewend zijn, maar hebben aan de andere kant ook veel theoretische vakken. Er is bij de meeste vakken genoeg tijd en ruimte om binnen de les je huiswerk opdracht te maken en vragen te stellen aan de docent. Ik vind het een prettige overstap en ook het idee dat je na 2 jaar al een diploma op zak heb en je bij de bachelor in het 3e jaar kan instromen van Accountancy.

Meer vragen en antwoorden van student Salihan

1. Waarom heb je voor een Ad gekozen?
Ik wilde geen 4-jarige HBO-opleiding volgen, om een HBO-diploma te krijgen. Een Ad is de snelste route.

2. Waarom heb je voor accountancy gekozen?
Door de affiniteit die ik met cijfers heb, leek accountancy de beste keuze voor mij.

3. Wat zijn jouw ervaringen?
Accountancy is een leuk vak, maar wat het leuker maakt is het docententeam van de Associate degree. Zij proberen je alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen en nemen hiervoor alle tijd. Voor iemand die van het mbo komt kan het tempo die ze bij de bachelor hebben in het begin lastig zijn, maar daarom is de Ad voor mij een goeie stap geweest. Nadat ik mijn diploma heb behaald, kan ik in jaar 3 van de bachelor in stromen en heb ik de eerste twee jaar voldoende theorie geleerd met de juiste begeleiding en voldoende aandacht.