Menu Zoeken English

Online open dag lerarenopleidingen in moderne en vreemde talen

Deeltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Denk je dat een lerarenopleiding bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je online mogelijkheden om kennis te maken met de lerarenopleidingen Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de lerarenopleidingen Nederlands, Engels, Frans en Duits

Docent Winnie Hofmeester geeft een presentatie over de deeltijd lerarenopleidingen op het gebied van Talen. Winnie geeft antwoord op vragen zoals: wat je kan verwachten van de opleiding en hoe de komende 4 jaar eruit zien. Bekijk de video en krijg een beter beeld van de opleidingen.

 

Docenten Nederlands van Hogeschool Rotterdam over studie en leven.

Agenda webinars

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van ons

Wij vinden het leuk om jou te helpen!

Ben je benieuwd naar de lerarenopleidingen talen en wat de studenten van die opleidingen zoal doen? Of wil je met een docent van de opleiding chatten? De studenten en de docent bieden graag hun hulp aan bij het maken van jouw studiekeuze, dus heb je vragen aan hen, stel ze gerust om erachter te komen hoe het nu écht is om aan de lerarenopleiding talen te studeren.

Marjolein, student deeltijd lerarenopleiding Nederlands

Mijn naam is Marjolein Steehouwer en dit schooljaar ben ik begonnen met de deeltijdopleiding Leraar Nederlands. Deeltijd, omdat ik een baan heb. Het is een mooie kans om een switch naar het onderwijs te kunnen maken. Een wens die ik al heel lang had.  

Eén dag per week volg ik de colleges op de Hogeschool Rotterdam. Dit zijn de momenten om met je medestudenten ervaringen te delen, nieuwe kennis op te doen en een verdieping van de lesstof te verkrijgen. Tijdens de lessen werk je veel samen. Er wordt op een uitdagende en activerende manier lesgegeven. Ik kijk er altijd met plezier naar uit.

Het eerste jaar is een oriënterend jaar. Je maakt kennis met veel vakken zoals bijvoorbeeld taalwetenschap en didactiek. Omdat je dit eerste jaar tevens stage loopt, kun je ervaren of het docentschap echt bij je past. De keuze die ik gemaakt heb om deze opleiding te starten, vind ik de beste keuze die ik gedaan heb! Het lesgeven en werken met leerlingen vind ik fantastisch. Ik kan mij voorstellen dat je vragen hebt over de opleiding. Graag beantwoord ik deze voor je.

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

Barbara, student deeltijd lerarenopleiding Nederlands

Hallo studiekiezer, mijn naam is Barbara van der Valk en ik ben 44 jaar en moeder van twee kinderen.  Op dit moment ben ik eerstejaars student aan de deeltijd lerarenopleiding Nederlands. Ik volg de deeltijd opleiding omdat ik op dit moment ernaast ook werk. Toch vind ik dit goed te doen, kwestie van goed plannen. Het eerste jaar is duidelijk bedoeld om je te oriënteren. Dit geldt zowel voor de theorie als de stage. De stage is niet lang, maar zeer zinvol omdat je dan echt voelt of het onderwijs iets voor je is. Daarnaast is het ook fijn om zelf weer naar school te gaan. Ik heb er wat langer over gedaan om de knoop door te hakken en ervoor te gaan, maar ik heb nog geen moment spijt van mijn beslissing! Er is al veel informatie te vinden over de opleiding, maar mocht je nog vragen hebben kun je me mailen. 

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

Winnie, docent Nederlands, projectleider flexibele deeltijd

Beste studiekiezer, leuk dat je geïnteresseerd bent in de lerarenopleiding! Mijn naam is Winnie Hofmeester. Ik ben werkzaam als docent Nederlands aan de lerarenopleiding en daarnaast ben ik projectleider van de flexibele deeltijd. Heb je vragen over het studeren in de deeltijd in het algemeen of specifiek over de lerarenopleiding Nederlands, dan kun je mij die een e-mail sturen. Mocht je liever willen chatten, dan kan dat ook. Stuur in dat geval een chatverzoek naar de e-mail. Ik neem contact met je op om een chatmoment af te spreken. Hopelijk zien we elkaar snel online en in september in het klaslokaal!

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

Nathalie, student deeltijd lerarenopleiding Frans

Mijn naam is Nathalie Amtenbrink en ik ben 48 jaar. Ik ben native Frans en woon al sinds 2000 in Nederland. Sinds september 2019 studeer ik deeltijd bij het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) van Hogeschool Rotterdam om mijn tweedegraads onderwijsbevoegdheid Frans docent te halen. Ik vind het moderne talenonderwijs een boeiende omgeving die perfect bij mijn internationale profiel en ervaring aansluit. Ik heb gekozen voor de deeltijdopleiding omdat dit het best overeenkomt met mijn privésituatie. De opleiding sluit bovendien goed aan bij mijn verwachtingen. Ik ervaar de studie als zeer leerzaam, met een gezellige groep studenten en vooral met gedreven en professionele docenten

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

Ingrid, student deeltijd lerarenopleiding Frans

Mijn naam is Ingrid Rogers, ik ben 45 jaar en in september gestart met de deeltijd lerarenopleiding Frans. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik heel graag leerlingen wil enthousiasmeren voor dit vak en ook wat wil bijdragen aan de maatschappij. De opleiding is nog leuker dan ik had verwacht, naast de Franse lessen van native speakers leer je pedagogische en didactische vaardigheden. Ook loop je vanaf het eerst jaar al stage, in de praktijk leer je alles het snelst en krijg je een goed beeld of het vak bij je past. De leraren op de HR zijn gedreven en enthousiast. Het contact met studiegenoten is ook super leuk!

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

Eline, docent deeltijd lerarenopleiding Frans

Beste aanstaande student, welkom bij de lerarenopleiding van Hogeschool Rotterdam! Wat leuk dat je interesse hebt in het waardevolle beroep van leraar! Mijn naam is Eline, ik ben lerarenopleider Frans. Na prachtige omzwervingen via Europese studies, een studie Frans en het bedrijfsleven, heb ik mijn hart uiteindelijk verloren in het onderwijs. Direct na mijn eerste ervaringen als docente Frans in het voortgezet onderwijs raakte ik verknocht aan de afwisseling, de dynamiek van leerlingen/studenten en aan de bevlogen collega's in het onderwijs. Nu geef ik mijn liefde voor deze wereldtaal en voor onderwijs graag door aan anderen. Ik geef met name vakken taalverwering, vakken cultuur en ik begeleid studenten bij hun stage en bij het afstuderen. Heb je vragen over de lerarenopleiding Frans, dan kun je via onderstaande link een e-mail sturen naar de vakgroep.

 

Stuur een e-mail

Swantje, tweedejaarsstudent deeltijd lerarenopleiding Duits

Welkom toekomstige studenten voor de Lerarenopleiding deeltijd Duits!  

Mijn naam is Swantje Kück, ik ben 40 jaar oud en bevind mij nu in mijn 2de jaar van deze deeltijdopleiding. Ik ben native Duits en ben met deze studie begonnen omdat ik het leuk vind andere mensen wat over “meine Heimat” Duitsland te vertellen maar ook omdat talen tegenwoordig zo belangrijk zijn. Hoewel Duitsland en Nederland buurladen zijn, ontdek ik in mijn studie zoveel nieuwe en interessante dingen over deze landen, cultuur en de mensen zelf, en natuurlijk de taal.  

Ik werk naast mijn studie nog drie dagen door de week. Het was voor mij belangrijk dat ik mijn werk met de studie kan combineren. Eén dag per week studeer ik aan de Hogeschool Rotterdam, de andere dag loop ik op dit moment stage. Door de opbouw van mijn studie, en de combinatie van theorie en praktijk, voel ik mij heel goed op mijn toekomst als lerares voorbereid en ben ik blij dat ik de stap heb genomen.  

Ben je aan deze lerarenopleiding voor het vak Duits geïnteresseerd, en heb je nog vragen hierover? Graag beantwoord ik al je vragen zodat je met een goed gevoel met de opleiding Duits kan starten. 

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

Lisanne, student deeltijd lerarenopleiding Engels

Hallo! Mijn naam is Lisanne, 31 jaar, en ik ben in september 2018 gestart met de deeltijd flex opleiding tot docent Engels. Het eerste jaar heb ik dit gecombineerd met mijn werk als projectleider Huisvesting bij BZK, maar na een super leuke eerstejaars stage heb ik de gok gewaagd en ben ik gaan solliciteren naar een baan als docent Engels. Ik kon augustus 2019 fulltime aan de slag voor Maris College in Den Haag om een zwangerschapsverlof op te vangen. Sinds januari werk ik 0,6 fte, goed te combineren met de studie.

Heb je vragen over de inhoud van de studie, het combineren met een baan buiten of binnen het onderwijs, of een andere vraag? Mail mij gerust dan kijk ik of ik je vragen kan beantwoorden!

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

David, docent lerarenopleiding Engels

Thanks for your interest in our department! My name is David Marler and I am one of the native speaking English teachers at the Rotterdam University of Applied Sciences (RUAS).  On top of being a teacher of English Culture and Literature, I am also a faculty advisor (SLC) for our part-time students.  If you have any questions about studying at RUAS, teaching in the Netherlands, or if you’d simply like to have a chat about our curriculum, feel free to contact me. Either myself or one of my colleagues will get back to you.  Je mag ons natuurlijk schrijven in het Nederlands!

 

Stuur een e-mail

 

Stel hier je vraag via Instagram

Joppe, docent lerarenopleiding Engels

Mijn naam is Joppe Bakens. Ik ben docent aan de lerarenopleiding Engels. Waarom ik leraar wilde worden? Ik heb altijd een enorme passie voor taal gehad. Toen ik Engels ging studeren aan de lerarenopleiding in Utrecht kwam daar een passie voor het onderwijs bij. Ik vind het fascinerend om met (jong)volwassen te werken aan hun ontwikkeling en om van dichtbij mee te maken hoe mensen groeien, in het voortgezet onderwijs ook letterlijk, maar nu vooral figuurlijk. Bijna geen enkele baan is zo autonoom als een baan in het onderwijs. Je leerlingen en jij. Slaag je erin om echt contact te leggen, dan kun je veel bereiken. Die constante zoektocht naar het raken van de juiste snaar inspireert mij nog steeds elke dag om er het beste van te maken. En daar gebruik ik graag een dosis humor bij. Na 13 jaar werken in het voortgezet onderwijs had ik erg veel zin om mijn ervaring te gaan delen met studenten aan de HR. Ik geef, onder andere, vakdidactiek en language skills. Ook van de keuze om de stap naar het hoger onderwijs te maken, heb ik geen spijt: studenten die én Engels willen leren én het beroep van docent. If this isn’t a two-way street, what is? I look forward to seeing you in class!

 

Stel hier je vraag via Instagram

Meer weten?

Bekijk de praktische informatie

Op de opleidingspagina's vind je alle informatie over de inhoud en opbouw van de opleidingen:

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen