Menu Zoeken English

Online open dag lerarenopleidingen exacte vakken

Deeltijd Bachelor

Sta je op het punt om een studiekeuze te maken, maar ben je er nog niet helemaal uit? Denk je dat een lerarenopleiding bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina bieden we je online mogelijkheden om kennis te maken met de lerarenopleidingen in de exacte vakken. Onze exacte lerarenopleidingen bestaan uit Biologie, Natuurkunde, Wiskunde en Technisch Beroepsonderwijs.

Waar leiden we je voor op?

Algemene online presentatie van de exacte lerarenopleidingen

Docent Janneke Hoekman geeft een algemene presentatie over de exacte lerarenopleidingen Biologie, Natuurkunde, Wiskunde en Technisch Beroepsonderwijs. Janneke vertelt over de opleidingen en geeft antwoord op vragen zoals: wat je kan verwachten van de opleiding en hoe de komende 4 jaar eruit zien. Bekijk de video en krijg een beter beeld van de opleidingen.

 

Agenda webinars

Online in gesprek met de opleiding

Stel je vragen aan één van onze studenten of docenten

Zij vinden het leuk om jou te helpen!

Nikki, tweedejaarsstudent lerarenopleiding Wiskunde Deeltijd

Ik wist altijd al dat ik docente wilde worden, het liefst in wiskunde, maar toch heb ik een aantal jaar getwijfeld of ik deel zou nemen aan de opleiding. Ik voldeed namelijk niet aan de startkwalificatie, want ik heb alleen een havodiploma met wiskunde A, terwijl wiskunde B verplicht is. Deze achterstand was mogelijk in te halen met een defici├źntietoets, maar ik durfde het nog niet helemaal aan. Ik ben toen naar de open dag gegaan om erachter te komen of ik toch de sprong moest wagen. De studenten die mij hielpen hebben veel kunnen vertellen over de opleiding en de gang van zaken. Ik besloot toch de toets te maken en hier ben ik dan! Het is een hele leerzame, maar ook een hele spannende ervaring. Het leukste van de opleiding vind ik wel dat je de theorie meteen kan toepassen in de praktijk, want je begint halverwege het eerste jaar met stage. Ik ben hier enorm gegroeid dankzij de opleiding en ik ben heel benieuwd wat er de aankomende twee jaar nog gaat komen!

Zit je zelf ook een beetje in twijfel of je de opleiding gaat volgen? Wil je mijn ervaringen horen of wil je gewoon wat meer praktische informatie? Stuur mij een e-mail, ik help je graag!

Stuur mij een e-mail

Dennis van der Putten, student deeltijd Lerarenopleiding Natuurkunde

Beste studiekiezer, Ik ben deze opleiding begonnen vanwege mijn interesse in de Natuurkunde en de wens om naar het onderwijs over te stappen. Al tijdens mijn eerste stage was het voor mij meteen duidelijk dat het onderwijs het voor mij is.
De opleiding voor docent Natuurkunde is niet groot. Hierdoor is het contact tussen de studenten en docenten heel persoonlijk. De bereidheid om elkaar te helpen is erg groot. Je zou bijna kunnen spreken van een Natuurkundefamilie. Overweeg je de stap te zetten naar het onderwijs en heb je iets met natuurkunde, dan ben je bij Hogeschool Rotterdam aan het juiste adres. Heb je vragen over de deeltijdopleiding dan wil ik die met alle plezier beantwoorden. 

Stuur een e-mail

Gerrit, Tweedejaars student lerarenopleiding biologie deeltijd

Best wel een tijd heeft de gedachte om een lerarenopleiding te gaan doen in mijn hoofd gezeten voordat ik de knoop heb doorgehakt. Een deeltijd opleiding volgen naast een baan vraagt wel wat commitment. Na gesprekken met vrienden, die allemaal riepen "we zien in jou een biologieleraar!" heb ik me aangemeld. Voordat ik aan de studie kon beginnen heb ik een toelatingstraject moeten volgen en dat bleek een prima voorbereiding op de studie. Het was al weer een tijdje geleden dat ik onderwijs had gevolgd. Ik heb geen seconde spijt! Het is een enorm afwisselende studie, biologie in de volle breedte. Het voordeel van de deeltijdopleiding is dat je in een gemotiveerde groep zit, iedereen helpt elkaar. Al tijdens je eerste jaar sta je voor de klas, je begint dus vroeg met het oefenen als docent. Meteen wat je leert in praktijk brengen dus! Vragen?

Stuur me een e-mail

 

Jan Rasenberg, docent deeltijdopleiding Leraar Natuurkunde

Beste studiekiezer, leuk dat je ge├»nteresseerd bent in de lerarenopleiding natuurkunde. Mijn naam is Jan Rasenberg en ik werk al meer dan dertig jaar met veel plezier bij de lerarenopleiding natuurkunde van Hogeschool Rotterdam. Heb je vragen over de deeltijdopleiding, het zij-instroomtraject of de kopopleiding, neem dan gerust contact met mij op. Je kunt mij bereiken per e-mail, maar we kunnen ook een afspraak maken voor een (video)gesprek.


Stuur een e-mail

Theo van Dijk, docent lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs

Beste studiekiezer, leuk dat je interesse hebt in de lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs, ook wel TBO genoemd! Mijn naam is Theo van Dijk. Ik ben werkzaam als docent aan de lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs. Heb je vragen over het studeren bij de lerarenopleiding technisch beroepsonderwijs, dan kun je mij die stellen via e-mail. Mocht je liever bellen, mail in dat geval jouw telefoonnummer dan bel ik jou op.Hopelijk hebben we snel contact en zien we elkaar in september in het klaslokaal!

Stuur een e-mail

Janneke, docent lerarenopleiding Biologie

Leuk dat je erover nadenkt om de deeltijd lerarenopleiding Biologie te gaan doen! Mijn naam is Janneke Verloop en ik geef les, ik doe intakegesprekken en ben studieloopbaancoach bij de Lerarenopleiding Biologie. Heb je vragen over de deeltijd lerarenopleiding Biologie, het zij-instroomtraject of de kopopleiding, neem dan gerust contact met mij op. We organiseren ook webinars als vervanging van de open dag, waar we meer vertellen over de deeltijd lerarenopleiding Biologie, het lesprogramma, excursies en practica en waar je gelegenheid hebt om vragen te stellen. Je kunt mij bereiken per e-mail, maar we kunnen ook een afspraak maken voor een (video)gesprek.

 

Stuur een e-mail

Jandocent Technisch Beroepsonderwijs

Leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Mijn naam is Jan van der Steen en ik ben onderwijskundig docent bij Hogeschool Rotterdam. Ik kijk er naar uit om met jou de opleiding 'leraar in het Technisch Beroepsonderwijs' te doorlopen, maar ik kan me voorstellen dat je eerst vragen hebt. Stel ze gerust via mijn e-mail.

 

Stel je vraag via e-mail

Meer weten?

Bekijk de praktische informatie

Op de opleidingspagina's vind je alle informatie over de inhoud en opbouw van de opleidingen:

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen