Online open dag Lerarenopleiding VO/BVE zij-instroom

Deeltijd Bachelor

Heb je minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding en wil je graag aan de slag als leerkracht? Dan is het zij-instroomtraject wellicht iets voor jou. Meer weten? Op 3, 9 en 18 juni staan we voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. Geef je op voor een privésessie onderaan deze pagina.

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de opleiding

Docent Jacqueline den Draak geeft een gesproken toelichting over het zij-instroomtraject van de lerarenopleidingen. Na het bekijken van deze presentatie heb je een globaal beeld van de opleiding en de opbouw daarvan. Ook worden de toelatingseisen en de inschrijvingsprocedure toegelicht.

Als je al over een hbo- of wo-diploma beschikt, is het mogelijk via een zij-instroomtraject binnen twee jaar een tweedegraads bevoegdheid te halen.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt als zij-instromer in het beroep toegelaten als je:

• beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding die relevant moet zijn voor het vak waarvoor je een bevoegdheid wilt behalen óf
  • in het bezit bent van een reeds eerder behaalde bevoegdheid voor het po/vo en/of mbo en een tweede bevoegdheid wilt halen óf
  • in het bezit bent van een afgerond mbo niveau 4 als je een bevoegdheid wilt halen voor de technische beroepen (BWI, PIE en M&T)

Daarnaast gelden de volgende eisen:

• je geeft minimaal 8 lessen per week in het vak waarin je de bevoegdheid wilt behalen én
  • je blijft voor de duur van het traject minimaal 8 lessen per week geven in het beoogde vak én
  • je bent de afgelopen twee jaar niet ingeschreven geweest bij een lerarenopleiding die je zonder een diploma hebt verlaten, voor het vak waarvoor een geschiktheidsonderzoek wordt aangevraagd.

Alle verdere informatie en andere voorwaarden, procedurele en financiële zaken van het zij-instroomtraject vind je op de opleidingspagina.

Ga naar de opleidingspagina